Pert nyert az LMP: ki kell adni a Simicska-cég paksi szerződéseit

Közérdekű adatigénylési pert nyert az LMP képviselője, Szél Bernadett az MVM (a paksi atomerőmű tulajdonosa) ellen indított közérdekű adatigénylési perben. A döntés nyomán az állami energiacégnek azokat a reklámszerződéseit is nyilvánossá kell tennie, amelyeket eddig nem adott ki az ellenzéki politikusnak.

Szél Bernadett (akit a perben Schiffer András, az LMP másik társelnöke képviselt ügyvédként) eredetileg azt igyekezett megtudni, hogy politikai kifizetőhelyként működik-e – elsősorban a Pakssal kapcsolatos kommunikációs megbízások kapcsán – az ország egyik legnagyobb, állami kézben lévő vállalata. A cég némi időhúzás után át is adta a kért szerződéseket, a csomagból azonban hiányoztak a sajtóban Simicska-közeli vállalkozásként emlegetett (egyúttal a köztévé legnagyobb beszállítójának számító) Hung-Ister Zrt.-vel kötött kontraktusok, miközben a Hung-Ister az MVM-es kommunikációs költések egyik jelentős kedvezményezettje.

A Fővárosi Törvényszék tegnapi ítélete szerint az MVM ezeket a szerződéseket is köteles lesz kiadni, ami Szél Bernadett értékelése szerint azt jelenti, hogy Simicska Lajos cégbirodalma a kormányzati igyekezet ellenére egyelőre nem áll a törvények felett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.