Per 39 vádlottal az MTV-székház ostroma ügyében

A 2006. szeptember 19-én éjjel történtek miatt tart az a büntetőper, amelynek keretében Edelényi Tamást és 39 társát vádolja az ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarása miatt. A tárgyalás mai fordulója a Pesti Központi Kerületi Bíróságon zajlik.

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Edelényi Tamás és harmincnyolc társa ellen - az MTV-székház 2006-os ostroma kapcsán - közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indított büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A rendzavarók 2006. szeptember 19-én este tizenegy óra tájban törtek be az MTV székházába. Az indulatok azt követően mérgesedtek el, hogy a tüntetők egy kisebb csoportja a köztelevízióban akarta átadni és beolvastatni azt a petíciót, ami a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszéde ellen tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

Miután nem fogadták őket, "erősítést" hívtak a térről, majd az MTV székháza előtt kialakult tömegjelenetek során az események vandalizmusba csaptak át. Többen fosztogattak. A távirati iroda hajnali 4 óra 5 perckor jelentette, hogy a székházban újra a rendőrök a helyzet urai.

 

Fürst Pál ügyész a vádlottakat nézi, amikor tanúmeghallgatásokkal folytatódik az Edelényi Tamás és harmincnyolc társa ellen - az MTV-székház ostroma kapcsán - közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indított büntetőper a Pesti Központi Kerületi
Budapest, 2010. január 11. Fürst Pál ügyész a vádlottakat nézi, amikor tanúmeghallgatásokkal folytatódik az Edelényi Tamás és harmincnyolc társa ellen - az MTV-székház ostroma kapcsán - közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indított büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. MTI Fotó: Kovács Tamás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.