Pénzhiány miatt csúszkáltak a buszok a hétfői hóesésben

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet levélben kért magyarázatot Bolla Tibor BKV-, illetve Fekete Antal Volánbusz-vezérigazgatótól arra vonatkozóan, hogy a járműveket miért nem téli gumikkal állítják a forgalomba januárban.
Pénzhiány miatt csúszkáltak a buszok a hétfői hóesésben Budapesten és az agglomerációban. A járművek többségén ugyanis a pénzhiány miatt nincs téli gumi – háborodott fel Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Az érdekvédelmi szervezet levélben kért magyarázatot Bolla Tibor BKV-, illetve Fekete Antal Volánbusz-vezérigazgatótól arra vonatkozóan, hogy a járműveket miért nem téli gumikkal állítják a forgalomba januárban, veszélyeztetve ezzel az utasok biztonságát.

Egyetlen jármű sem közlekedik nyári gumikkal – tisztázza mindjárt az elején Bolla Tibor. – A hegyvidéki járatokat téli gumikkal szerelték fel, míg a többi vonalon négy évszakos gumiabroncsokkal közlekednek a buszok. Utóbbinak két oka is van. Egyrészt nem minden busztípusra gyártanak téli gumit, másrészt egyetlen csuklós busz téli abroncsgarnitúrájának az ára 800-900 ezer forint. Márpedig ebből több száz rója Budapest utcáit.

Belföld
2016.01.05 12:51

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
NOL Piactér