Pelczné vezeti a Fidesz EP-listáját

Az utolsó pillanatban módosult a kormánypárt EP-választási listája; Pelczné már most harcol "Brüsszel diktátumai" ellen.
Pelczné a középpontban - Móricz Simon / Népszabadság

A hét elején még úgy tervezték, Tőkés László vezeti a Fidesz EP-listáját. Az Európai Parlament jelenlegi alelnöke biztos Brüsszelben marad a választások után, de a legelőkelőbb helyet át kellett adnia utolsó pillanatban Pelczné Gáll Ildikónak. A női politikusokban (és különösen miniszterekben) szegény Fidesz ezzel a döntésével akar kitűnni a május 25-i voksoláson.

A kormánypárt listájának második helyét a Fidesz brüsszeli jelenlétének valódi első embere, Szájer József kapja.

Szájer József a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülése után bejelentette: a listán Pelczné Gáll Ildikót ő követi a második helyen, majd Tőkés László, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György és Erdős Norbert következik. Őket követi Vajdaság és Kárpátalja képviselője - akiket később neveznek meg -, majd a 11. helyen Kósa Ádám, a 12-en pedig Hölvényi György szerepel. Szájer József azt mondta, számításaik szerint a jelenlegi fideszes EP-képviselők fele befutó helyen szerepel a névsorban, amelyet a határon túl élő magyarságot is képviselő nemzeti listának nevezett.

Pelczné Gáll Ildikó arról beszélt, hogy a jövőben is határozottan akarják képviselni a magyar érdekeket az EP-ben és "semmilyen diktátumot nem fogadnak el az Európai Bizottságtól".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.