Pécsi ámokfutás: egy amerikai diák tudta, mit kell tenni

A pécsi egyetemi lövöldözés nem csak magyar diákokat érintett, de több száz külföldi hallgatót is. Többen mindössze tíz méterre voltak a gyilkostól.

Linda Grande norvég diáklány egyike volt annak a 14 fős csoportnak, amely a pécsi klinika éppen azon emeletén tanult, ahova G. Ákos elrejtőzött a gyilkosság után. A drámáról SMS-ben értesítette Lindát egyik norvég diáktársa, és amikor kinéztek az ablakon, láthatták a villogó mentő- és rendőrautókat. Tanáruk kinézett, és neki megerősítették, hogy a lövöldözésről szóló üzenet igaz. Egy amerikai diák mondta a többieknek, hogy ilyenkor azonnal le kell ülni a földre, és ők követték tanácsát.

Kicsivel később a rendőrség értesítette őket, hogy az ámokfutó megadta magát és már őrizetbe vették. Éppen tíz méterre az ő tantermüktől. A hírre közel kétszáz szülői pár kedzett aggódni Norvégiában is, hiszen ennyi tanuló jár különböző képzésekre Pécsett a skandináv országból.

- Ilyesmi itt egyszerűen nem történhet meg - gondolta Linda csoporttársaival. Egy norvég lapnak nyilatkozva elárulta: nem féltek az elfogás előtti percekben, de utána ledöbbentek, mi történt az egyetemükön. A skandinávok tegnap este összeültek, hogy kibeszéljék, együtt dolgozzák fel a történteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.