Pécs ragaszkodik a Csontváry-képekhez

A napokban egy új Csontváry-múzeum kialakítását célzó ötletpályázatot írt ki a Miniszterelnökség. Pécs azonban nem szeretné, hogy a felbecsülhetetlen értékű festmények elkerüljenek a városból, emiatt leporolta és nyilvánossá tette a 2010-re tervezett, de meg nem valósult nagy kiállítótér tervét – írja a Bama.hu.

"Meglepő fordulat, hogy ötletpályázatot írtak egy új Csontváry Múzeumra. Ilyen megoldásra nem számítottunk" – jelentette ki csütörtökön Páva Zsolt.

A polgármester azt mondta, a Csontváry Múzeum Pécs számára kiemelt jelentőséggel bír, egy szimbolikus ügy, az elmúlt majdnem fél évszázad történelme kellő alapot jelent arra, hogy az új múzeum kapcsán is Pécs legyen a helyszín.

Páva Zsolt szerint az eredetileg a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa Programba tervezett, de meg nem valósult nagy kiállítótér ideális helye lenne a múzeumnak.

A polgármester jelezte, nem az önkormányzat akar pályázni: nyilvánossá teszik bárki számára, vagyis ingyenesen a lehetséges ötletelők rendelkezésére bocsájtják a terveket, arra biztatva őket, hogy Pécsre álmodják meg az új Csontváry Múzeumot is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.