PDSZ: ennyit ér Hoffmann Rózsa ígérete

Az oktatási államtitkár megszegte korábbi ígéretét, s a parlament mégis megszavazta, hogy mostantól 32-33 fős osztályok is lehetnek. Holott minél magasabb egy osztály létszáma, annál kevesebb idő jut egy gyerekre – véli a pedagógus-szakszervezet egyik vezetője.

A köznevelési törvény országos road show-ja alatt Hoffmann Rózsa államtitkár folyamatosan azzal érvelt, hogy nem szabad az égig emelni az osztályok létszámát, s bár végül 26-ról 27-re változtatták a maximumot, azt mondták, ennél több nem lesz. De a parlament új döntése értelmében a mostantól akár 32-33 gyerekkel is indulhatnak osztályok - írja a Sonline.hu, Somogy megye online lapja.

A lap szerint ezzel kapcsolatban Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Somogy megyéért is felelős régiós vezetője kijelentette: "ennyit ér az ígéret...".

A PDSZ régiós vezetője hozzátette: a megemelt osztálylétszámok pedagógus-elbocsátásokat jelenthetnek, hiszen így kevesebb osztályt kell indítania a fenntartóknak, azaz feleslegessé válhatnak tanárok. Nagy Erzsébet szerint "nagyon sok az állástalan pedagógus, azaz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megtehetné, hogy ahol sok a gyerek, plusz osztályokat indít, ám erre nem is gondolnak, inkább a gyerekszámot emelték. Pedig a laikusok is tudják, minél magasabb egy osztály létszáma, annál kevesebb idő jut egy gyerekre".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.