Patai sem vállalná

Néhány óra alatt a magyar bankvilág és pénzügyi szektor színe-java felmerült lehetséges miniszterelnök-jelöltként. Igyekeztünk mindenkit összegyűjteni, akinek a neve megfordult a médiában.

Három biztos miniszterelnökjelölt már volt: az MSZP Glatz Ferencet, Surányi Györgyöt és Vértes Andrást nevezte meg. A felpörgött és egyre gyorsabban pörgő jelöltállítási lázban még az ő nevük szerepelt a legtovább. Igaz ez akkor is, hogy az SZDSZ gyorsan nyilvánvalóvá tette: Glatzot és Vértest nem támogatják.

Az események akkor pörögtek fel szinte követhetelen mértékig, amikor csütörtök délelőtt Surányi György nyilvánvalóvá tette: nem vállalja a jelöltséget.

A médiában óráról-órára ujabb és ujabb nevek bukkantak fel. A jelöltjelölteknek három típusa van: aki nem hallott neve felröppenéséről, aki a médiából értesült róla és hevesen tiltakozik, illetve aki nem tud semmit, de hevesen tiltakozik.

A csütörtök délelőtt és délután között eltelt néhány órában felvetődött nevek:

Felcsúti Péter, a Bankszövetség elnöke, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója - nem vállalná,

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke - azonnal, közleményben utasította vissza a felvetést

Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója - úgy tudjuk, szocialista körökben, mint pénzügyminiszter került szóba a neve,

Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója - nem igaz és nem is nem vállalná

Pongrácz Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese - a sajtóból értesült, sem politikusnak, sem makroközgazdásznak nem tartja magát

Patai Mihály szerint a jelöléséről szóló hírek nem igazak - közölte Bodó Teodóra, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) sajtófőnöke az MTI-vel. "A kollégái érdeklődésére (Patai Mihály) csak annyit reagált, hogy a hír nem igaz" - mondta a sajtófőnök.

A távirati iroda úgy tudja: a szakember azért mondott nemet,  mert neve a hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott.

"Minden csak etetés, szálljanak a nevek" jelentette ki a kormányfőhöz közel álló egyik politikus, aki állítja: egy komoly jelölt van, vele nem hivatalosan ugyan, de már egyeztettek. Most mindenkinek az az érdeke, hogy ez a név idő előtt ne kerüljön nyilvánosságra, hogy ne cincálhassa szét a sajtó, a politika. Egyébként közgazdász és szakember, vezetői tapasztalattal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.