Parlamenti vizsgálat indulhat a kitiltások ügyében

Összeggyűljtötték a bizottság felállításához szükséges aláírásokat a parlamentben.
Létrejöhet az amerikai kitiltásokat vizsgáló parlamenti bizottság, összegyűlt az ehhez szükséges negyven aláírás - közölte a Magyar Liberális Párt szerdán az MTI-vel. Az ellenzéki párt közleménye szerint Fodor Gábor MLP-elnök, független országgyűlési képviselő kezdeményezését aláírásukkal a szocialista, az LMP-s és a független képviselők támogatták.

A bizottság azt vizsgálja majd, kiket érint a kitiltás, milyen korrupciós vádak alapján történt ez a lépés, és milyen vizsgálatok indulnak Magyarországon az érintett személyekkel kapcsolatban. A testület nyolc tagból áll majd, ebből négyet jelölhetnek a kormánypártok, négyet pedig az ellenzéki pártok. Egy-egy tagot adhat az MSZP, a Jobbik, az LMP és egyet delegálhatnak a független képviselők is.

A közlemény felidézi: az MLP azért kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását, mert a magyar állampolgároknak joguk van tudni, kik és milyen pozíciót betöltő személyek érintettek korrupciós vádakkal. Az is jogos elvárás a magyar állampolgárok részéről, hogy a korrupciónak politikai és büntetőjogi következményei legyenek - írták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.