Párbeszéd Magyarországért: Orbán álomvilágba menekült

A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint a miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében semmilyen konkrét megoldási javaslatot nem tett az ország és az emberek problémáinak megoldására, csupán egy homályos víziót vázolt fel egy évtizedekkel későbbi jövőről.

Jávor Benedek a szervezet egyik társelnöke az MTI-nek azt mondta, hogy érdeklődéssel hallgatták a kormányfő beszédét, de az „még érdekesebb lett volna”, ha mond is valamit a Magyarország helyzetéről és arról, hogy milyen megoldási javaslatai vannak az ország és az emberek problémáira.

A független képviselő félőnek nevezte, hogy a kormánynak és a kormányfőnek nincsenek elképzelései arról, hogy hogyan lehet úrrá lenni a gondokon. A beszéd azt sugallja, nem tudják, hogy mit akarnak kezdeni a 2013-ban várhatóan három százalékot meghaladó államháztartási hiánnyal vagy hogyan akarják valódi növekedési pályára állítani a katasztrofális gazdaságpolitikájuk eredményeképpen recesszióba süllyedt gazdaságot – közölte.

Orbán Viktor beszédében gyakorlatilag csak a múltról anekdotázgatott, miközben „valamiféle homályos víziót” vázolt fel arról, hogy az országnak hogyan kellene kinéznie néhány évtized múlva – tette hozzá.  Jávor Benedek azt mondta, aggasztónak tartják a miniszterelnök „valóságérzékelésének teljes hiányát”, mert a mostani kormányzati intézkedések éppen az általa lefestett jövőkép ellenkezőjét eredményezik.

A kormányfő tudásalapú társadalomról beszél, miközben szétverik a felsőoktatást, energetikai függetlenséget emleget, miközben arról éppen a moszkvai útján mondott le, és kultúrnemzetet vizionál, miközben Fekete György nívójára silányítják a kultúrpolitikát – jelentette ki. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a „saját álomvilágába menekült a valóság elől”, amire már nem is hajlandó reagálni – összegezte véleményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.