Parancs volt, hogy Orbánnal szembe menjenek

Simicska Lajos állítólag 180 fokos, „népszavás” fordulatot kért a tulajdonában álló médiától.
„180 fokos fordulatot követelt a Magyar Nemzet és a Hír TV valamennyi munkatársától, már ami a kormányhoz, és az Orbán Viktorhoz való viszonyulást illeti. Azt mondta Liszkay Gábornak, a Magyar Nemzet főszerkesztőjének, hogy aki ennek nem akar megfelelni, azt azonnal rúgja ki – mondták el a Népszabadságnak jobboldali médiakörök. „Az ellenségem ellensége a barátom" – adta ki állítólag az utasítást Simicska, amit a Magyar Nemzet és a Hír TV első embere, és a helyettesei közül voltak, akik úgy értelmeztek, „egy másik Népszava" lesz a Magyar Nemzet.

Ez van a lemondások mögött, ez tényleg „lelkiismereti kérdés" volt. Itt senki nem akart Orbánnal szembe menetelni népszavás módra – mondta egy másik forrásunk. Simicska árulózása és a „kibaszok mindenkit" megnyilvánulása után nem nagyon gondolják, hogy konszolidálható a mostani helyzet.

A Népszabadságot úgy tájékoztatták, természetesen készek arra, hogy a lapot és a Hír TV-s szerkesztést is csinálják a felmondási idő alatt. A Liszkayval együtt távozó Csermely Péter főszerkesztő-helyettes már nem ül be vezetni a televízióba a P8-at.

Simicskát szerettük volna reagáltatni minderre, de a titkársága hárított, későbbre ígértek visszahívást.

 

Ki kell egyezniük

 

Simicska Lajosnak ki kell egyeznie Liszkay Gáborral, aki a médiabirodalomban résztulajdonos. Az Opten cégadatbázisának adatai szerint Liszkaynak a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-ben minősített többségű befolyást biztosító tulajdonrésze van. A kisebbségi tulajdonos a Simicska érdekeltségbe tartozó Pro Aurum Zrt.

A Hír TV-ben Liszkay 29 százalékos tulajdonos, de részben az övé a Nemzet Kft. is, amely csaknem 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik. A Pro Aurumnak pedig 45 százaléka van. Liszkaynak szintén minősített többségű befolyást biztosító tulajdonrésze van a Lánchíd Rádióban. A másik tulajdonos az az Infocenter.hu, amely Simicska közvetlen munkatársáé, Nyerges Zsolté.

A lemondott Gajdics és Csermely holnap este már nyilván nem ül be a Hír TV-ben a P8-at vezetni, különösen a Simicska-féle kirohanások után.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.