Palkovicsnak nyalizik kilenc iskolaigazgató

Nem csak támogatói, de heves ellenzői is vannak a pedagógusok immár több hónapja tartó tiltakozássorozatának. Mily' meglepő: épp Palkovics László oktatási államtitkár szülővárosában, Zalaegerszegen.    

Úgy fogalmaznak: „Sajnos a várt szakmai alapon történő megbeszéléseket politikai indíttatású megnyilvánulások zavarták meg. Egyrészt a hozzá nem értő és félrevezető elemzések, másrészt egyesek felhatalmazás nélküli, gyakran szakmai alapokat nélkülöző vagy pártpolitikai indíttatású megszólalásai." A folytatásban pedig kifejtik: „Adjunk időt a hivatalos tárgyalások lefolytatására (köznevelési kerekasztal, kormány és sztrájkbizottság), bizalmat az új oktatási államtitkárnak, aki "elődeivel ellentétben partnernek tekinti a pedagógusokat."

A közleményt a Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola, az Izsák Imre Általános Iskola, az Öveges József Általános Iskola, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium, valamint a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium intézményvezetője írta alá.

A Kettős Mérce úgy tudja, a kilencből több iskola tanárait is hidegzuhanyként érte a hír, hogy az intézményvezetőik ilyen tiltakozó levelet küldtek szét. Az iskolák honlapjainak egyikén sem látható a friss közlemények között ilyen tartalmú írás. A dolog már csak azért is különös, mert ezen intézmények több mint fele a kezdetekkor lelkesen csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, a tanárok közül pedig többen is jelezték: szeretnének részt venni a március 30-i megmozduláson, ahol az oktatás reformjáért küzdenek, immár polgári engedetlenségi akciókkal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.