Palkovics kerüli a kínos kérdéseket

Csütörtökön tartott online sajtótájékoztatóján kerülte a kínosabb kérdéseket Palkovics László oktatási államtitkár.
Palkovics nem válaszolt például arra, éri-e retorzió azokat a tanárokat, akik március 30-án Pukli István felszólításának eleget téve sztrájkolnak. Arra sem felelt, hogy Orbán Viktor kormányfőhöz hasonlóan ő is viccesnek tartja-e Pukli ultimátumát. Arról sem fejtette ki véleményét, hogy a tüntető tanárok szerint ő és Balog Zoltán miniszter hitelét vesztette. Az államtitkár is hangsúlyozta viszont azt, hogy a Pedagógusok Szakszervezetével folytatott tárgyalásokon közeledtek az álláspontok. Hogy pontosan mely kérdésekben, azt viszont nem árulta el.

Sokkal többet nem lehetett megtudni az államtitkár M1-nek adott csütörtöki nyilatkozatából sem. Palkovics az állami hírtelevízióban azt mondta, a március 15-ei pedagógusdemonstráción egy szakmai ügyet alakítottak politikai megmozdulássá, „ez az irány azonban nem jó”, a problémákról és a megoldásokról kell beszélni, a kedélyeket pedig tárgyalással lehet csillapítani.

Arra a felvetésre, amely szerint a napokban nyilvánosságra hozott kompetenciafelméréseken a tanulók tíz százaléka rosszul teljesített, azt mondta, ezen segíthet a Nemzeti alaptanterv átdolgozása, amely a közeljövőben esedékes, másrészt a pedagógusok képzése, továbbképzése.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításáról azt mondta, a „hatósági működésről” elkezdtek áttérni a „támogató, menedzsment szemléletű” működésre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.