Palántákra gyűjtenek a viharkárosultak számára

A gyümölcstermés teljesen megsemmisült, ám egy újabb palántázással még lehet esély az uborkatermésre. Civil kezdeményezés indult a katasztrófa sújtotta szatmár-beregi területek gazdáinak megsegítésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye huszonegy települését sújtotta természeti katasztrófa hétfőn. Csengerben, Csengersimán, Szamosbecsen, Császlón, Kisnaményban, Gacsályon, Zajtán, Rozsályon, Méhteleken, Garbolcon, Kispaládon, Botpaládon, Túrricsén, Tisztabereken, Sonkádon, Kölcsén, Milotán, Tiszacsécsén, Tiszakóródon, Nagyhódoson és Kishódoson a viharos szél és a jégeső gyakorlatilag tönkretette a termést. Az uborkaföldeket – amelyek sok termesztő egyetlen bevételi forrását jelentik – a földdel tette egyenlővé a jég. Rozsályon például fél óra alatt 68 mm csapadék hullott, a vihar után bokáig gázoltak a gazdák a jeges vízben. Volt, ahol dió nagyságú jég hullott az égből.

 

A gyümölcstermés megsemmisült, ám az uborka újrapalántázásához még nincs késő. Csakhogy sokan nem tudják kigazdálkodni az újabb palánták árát. Épp ezért civil kezdeményezés indult, hogy palántákat juttassanak a károsultakhoz. Aki segítene, az a Szatmár-Beregért Közhasznú Alapítvány OTP-s számlaszámára utalhat: 11744027-20017840-00000000. Fontos, hogy a közlemény rovatban feltüntessék az adományozó nevét, címét, és azt: „viharkárosult termelőknek". Egy palánta ára húsz forint, így a legkisebb adomány is sokat számít.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.