Pad Ferencet jelöli Tapolcán az MSZP

Pad Ferenc közlekedésmérnököt, az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet elnökét jelöli országgyűlési képviselőnek a tapolcai körzetben az MSZP – tudta meg a Népszabadság.

A fideszes Lasztovicza Jenő halála miatt időközi választást kell tartani a tapolcai körzetben. A térségben az ajkai szavazók vannak többen, ebben az iparvárosban pedig a legutóbbi önkormányzati választáson ismételten Schwartz Béla szocialista polgármester kapott bizalmat. Tapolcán viszont a jobbikos Dobó Zoltán ülhetett a polgármesteri székbe.

Nagy küzdelem várható tehát, melyet valószínű az is befolyásol, hogy a kétharmad sorsát február 22-én eldöntő veszprémi voksoláson milyen eredmény születik.

Úgy tudjuk, hogy a Fidesz kiszemeltje Fenyvesi Zoltán várpalotai gimnáziumigazgató, a megyei közgyűlés alelnöke, bár végső döntést még nem hoztak a személyéről.

A baloldalon korábban több név is felmerült. Előbb Rácz Jenőt, a veszprémi kórház főigazgató főorvosát emlegették,  ám ő nem akarja felcserélni kórházvezetői beosztását az általa már miniszterként is megtapasztalt politikai pályával. Szóba került Horváth József jogász, Ajka jelenlegi szocialista alpolgármestere is, de ő sem akar elindulni.

Másokról is egyeztettek a szocialisták, s végül eldőlt: Pad Ferenc közlekedésmérnököt, a MAL Zrt. értékesítési vezetőjét, az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet elnökét ajánlják politikai partnereik figyelmébe.     

Pad Ferenc az utóbbi években kemény érdekvédelmi munkára kényszerült. A devecseri, kolontári vörösiszap-katasztrófa után és a bauxitbányák bezárása nyomán kialakult helyzetben a munkahelyeket az állam által erősen támadott timföldgyár érdekeivel együtt kellett védenie.

Pad Ferencet tavaly a szocialisták színeiben önkormányzati képviselőnek is megválasztották Ajkán.

Úgy tudjuk, a szocialisták minél több ellenzéki erővel szeretnének összefogni. Köztük az LMP is szerepel. A Tapolcán erős Jobbik nyilván önálló jelöltben gondolkodik.

Az MSZP jelöléséről szóló értesüléseinket hivatalosan még nem erősítették meg.   

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.