Pácienskártyát kapnak a betegek a Bajcsyban

Várakozást enyhítő, betegbarát szolgáltatást, úgynevezett egészségkártyát alkalmaz augusztustól a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky kórház. A mikrocsippel is ellátott plasztiklapocska elektronikus betegazonosításra, valamint lelet-, kórtörténet-másolat készítésére is lehetőséget nyújt majd.

Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója a Népszabadságnak elmondta: kártyabirtokos pácienseik otthonukból bejelentkezhetnek a kórház online felületére, ahonnan megnyithatják saját egészségügyi dokumentációjukat, azt lemásolhatják, esetleg elektronikus levélben továbbíthatják adataikat például a háziorvosuknak. A kártya arra is lehetőséget teremt, hogy a betegek elektronikusan időpontot foglaljanak a kórház szolgáltatásira.

Kérdésünkre a főigazgató elmondta: a kártya a beteg valamennyi személyes vagy akár telefonos bejelentkezésekor az illető azonosítására szolgál. A plasztiklapra 12 számjegyű azonosító kerül, ezzel és további két személyes adattal, hasonlóan, mint a banki ügyintézéskor történik, tudja a páciens a jogosultságát igazolni.

A kártya használata önkéntes, pácienseiknek igényelniük kell a kórház betegfelvétellel foglalkozó munkatársaitól. A főigazgató hozzátette: a kártya elkészítése egyszeri háromezer forintba kerül, de az intézmény menedzsmentje dolgozik azon, hogy ezt a költséget az önkormányzatok vállalják át az érintettektől.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.