Ózdon hangszóron szól be a rendőr: Rakod le a lopott cuccot!

„Vegye fel a szemetet! Azonnal adja vissza az idős hölgy táskáját! Nehogy betörje azzal a kővel a kirakatot!" - akár ezek a mondatok is elhangozhatnak mostantól Ózdon, egy, a rendőrséghez bekötött hangszóróból, amelynek segítségével távirányítással" figyelmeztethetik a rosszban sántikálókat.

A borsodi városban -, ahol megválasztása után nem sokkal Orbán Viktor elindította az úgynevezett Nemzeti Konzultációt, társadalmi párbeszédet kezdeményezett a közbiztonság javításáról, s bejelentette, hogy minden településen lesz rendőr -, már több éve eredményesen működik a kapitányság ügyeletére bekötött térfigyelő-rendszer.

Ezt bővítették nemrégiben tíz, hangszóró kiépítésével: így a kamerák adta képeket figyelő rendőrök azonnal „beszólhatnak"az adott helyszínre, ha törvénysértést - vagy annak kísérletét - tapasztalnak. A beruházástól azt várják, hogy „már az „előkészület" szakában meghiúsíthatók a jogsértések egy határozott felszólítással" - olvasható a rendőrség erről szóló közleményében. A kamerák mellett segélyhívó oszlopokat is felállítottak, amely azonnali, ingyenes és közvetlen segítséget jelenthet a lakosoknak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.