galéria megtekintése

Óvodásoknak mesélt Vona Gábor

13 komment


Doros Judit

A Jobbik elnöke Mátyás királyról olvasott fel az ózdi önkormányzati óvodába járó gyerekeknek.

Magasabb fokozatra kapcsolt a Jobbik cukiságkampánya: a kiskutyás képek helyett immár gyerekek között látható Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki péntek délelőtt Ózdon a Mogyorósvölgyi Óvodában – saját közösségi oldalának bejegyzése szerint – Mátyás király meséket olvasott fel a kicsiknek.

Vona Gábor, a nagy mesélő
Vona Gábor, a nagy mesélő
Forrás: Vona Gábor Facebook oldala

Kerestük az óvoda vezetőjét, Kisbellér Klárát, vajon ez a program egy új kezdeményezés része-e, s az óvónők helyett ezután minden héten más-más politikus mond majd mesét, netán ez a kitüntetett figyelem csak a szélsőjobboldali párt elnökét illeti.

 

Az intézményben délután kettőkor azt mondták, hogy sem a vezető, sem annak helyettese nem tartózkodik már bent. A telefont felvevő alkalmazott nem válaszolt arra a kérdésünkre, melyik meséket mondta el Vona Gábor, és arra sem, miként fogadták azokat a gyerekek. Annyit azonban elárult: nem tud arról, hogy a jövőben más politikusokat is meghívnának hasonló feladatra.

Mivel az óvodák a helyi önkormányzathoz tartoznak, Janiczak Dávid jobbikos polgármestert is megkérdeztük: vajon egy új sorozat első állomása volt-e Vona Gábor mesedélelőttje. – Vona Gábor „álruhás” országjárása során kipróbál több szakmát is, hogy saját bőrén érezve tájékozódjon az ország gondjairól. Ez történt Ózdon, ahol az óvónők életével ismerkedett, s ennek keretében mondott mesét a gyerekeknek – mondta tudósítónknak. Közölte: előzetes egyeztetés után bárki betekinthet az óvodákban zajló munkákba, mint ahogyan teszik ezt a főiskolások vagy a gyakornokok is. Ugyanígy lehetőséget adnak arra is, hogy politikusok is közelebbről megismerkedjenek e szakma szépségeivel és nehézségeivel. Kérdésünkre, hogy eszerint jövő héten akár Gyurcsány Ferenc is mondhatna-e mesét a Mogyorósvölgyi Óvodában, Janiczak azt felelte: igen, ha előtte egyeztet az intézményvezetővel.

Vona Gábor péntek este közösségi oldalán így összegezte ózdi élményeit: „A gyermek tiszta lap. A szülők, a pedagógusok és a társadalom felelőssége, hogy mivel írjuk tele. Ma egy ózdi óvodába látogattam feleségemmel együtt az álruhás országjárás keretében, ahol nagyszerű szakemberekkel találkoztunk, akik tisztában vannak a hivatásuk jelentőségével. Ez a mai nap óvóbácsiként szintén nagy élményt és sok tapasztalatot adott.”



Janiczak Dávid eperrel támad
A városvezetés eperrel támad
Forrás: Janiczak Dávid Facebook-oldala

Közösségi oldalán azt láttuk, hogy a családi házas övezetben lévő Mogyorósvölgyi Óvoda kitüntetett helyen szerepelhet, hisz múlt pénteken ide vitték ki elsőként a Startprogram Iroda kertészetében termett epret, pontosan 11 kilogrammot. 

Ugyanerről a napról egy másik polgármesteri bejegyzés: „Vona-Szabó Krisztinát, Elnök Úr kedves párját volt szerencsém ma Ózd városában üdvözölni. A Barikád c. hetilap riportereként az N1 TV stábjával járta be városunkat. Jártak a kertészetben, ültetvényen, lelakott és már felújított házakban is, majd az irodámban is beszélgettünk a jövőbeni terveimről. Kellemes hangulatban telt a látogatásuk, remélem hamarosan ismét városunkban fogadhatom! (És igen, kedves sajtó, az árpádsávosra festett folyosón készítettünk közös képet, mert nem nekünk kell szégyelni nemzeti jelképünk használatát, hanem az ajvékoló médiának az identitászavarát!)" – olvasható a bejegyzés.

Kamu a cukiskodás

Csak a kommunikáció miatt „cukiskodik” a Jobbik – ez az egyik tanulsága annak a titokban rögzített hangfelvételnek, amelyen Sneider Tamás, a párt alelnöke beszél. Pedig Vona Gáborék sok energiát fektetnek az imázsváltásba.

Megkérdeztük Fürjes Pál korábbi fideszes polgármestert, jelenlegi önkormányzati képviselőt, vajon testületi ülésen volt-e szó arról, hogy az óvodák profilját politikusok mesefelolvasásaival is bővítik – ő azonban tőlünk értesült az eseményről. Szavai szerint a fűzfapoéta polgármestertől (Janiczak Dávid szabadidejében versfaragással is foglalkozik) nem áll távol a mesemondás. Hogy miért éppen a Mogyorósvölgyi Óvodában adtak helyet Vona Gábornak, arra a volt polgármester azt válaszolta:

az óvodavezető ahhoz a politikai szélhez tartja oda az arcát, amelyik éppen fúj: így volt ez a Fidesz-vezetés idejében, s így van ez most is. Közölte: Ózd a Jobbik fellegvára lett, s politikusaik láthatóan mindent megtesznek, hogy itteni népszerűségüket fenntartsák.

Facebook-visszhang a mesedélelőttről

„Én mint ........ becsengetek az oviba, hogy szeretnék mesélni a gyerekeknek, vajon beengednek? Amúgy meg semelyik politikusnak sincs keresnivalója a gyerekek közelében."

„Nekünk újra szükségünk lenne egy igazságos vezetőre! Az első lépéseket megtette elnök úr, hogy vette a fáradságot, s megnézte, milyen a pórnép minden napja, munka végzése közben! Jó kezdet, jó legyen a folytatás!"

„Egy csodálatos pillanat"

„Ezt nem gondoltam volna...jééé tud olvasni!"

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.