Ötszázmillióból töltik be az üres praxisokat

Pályázatot írt ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az ötszázmillióból azok kaphatnak, akik legalább négy évre vállalják, hogy a tartósan betöltetlen körzetekbe mennek gyógyítani.
A pályázók 6-10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutnak. A pénzzel az a kormányzat célja, hogy a legalább 12 hónapja betöltetlen körzetekben ösztönözze az orvosok letelepedését.

A pályázati feltételeket a kiírás tartalmazza, amely augusztus 1-jétől elérhető az OEP honlapján. A pályázatok leadási határideje 2014. október 31.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága nagy hangsúlyt fektet az alapellátás erősítésére, fejlesztésére, ezen belül is az emberi erőforrás utánpótlásának biztosítására és a kapuőri szerep támogatására - írja a pályázatot meghirdető közleményében az egészségügyért felelős államtitkárság. Az alapellátás fejlesztéséhez 2014-ben több mint 10 milliárd forint plusztámogatást biztosít a Kormány, amelynek részét képezi a jelenlegi pályázati összeg.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.