galéria megtekintése

„Ötöt-hatot kivégezni!” – mondta a keceli fideszes polgármester

23 komment


Tanács István

Ami a szívén, az a száján – így beszélt 2012-ben vagy 2013 elején, a költségvetés előkészítése idején a térségi tévé munkatársaival Haszilló Ferenc, Kecel fideszes polgármestere, akit idén október 12-én kis többséggel a harmadik ciklusára is újraválasztottak.

Haszilló Ferenc úgy gondolta akkor, hogy amit mond, annak – a kamera kikapcsolása után – csak a televíziósok emlékezetében marad nyoma. Képfelvétel nem készült az elhangzottakról, hangfelvétel azonban igen, amely a mostani választás után jutott el a médiához – legelőször a kecskeméti Hírösvényhez. A Kecelen viharos gyorsasággal terjedő felvételről a helyiek azt állítják, bizonyosan a polgármesterük hallható rajta. (A hangfelvétel erre a linkre kattintva hallgatható meg.)

Haszilló Ferenc
Haszilló Ferenc
M. Schmidt János / Népszabadság

Haszilló a vele nevetgélő, állításaival olykor egyetértő, máskor vitatkozó újságíróknak annak kapcsán beszél, hogy mire jut pénze az önkormányzatnak és mire nem. Mivel az önkormányzatok költségvetését visszafogták, a polgármester azon morfondírozik, honnan tudna elvenni pénzt, és honnan szeretne. Ha rajta múlna, nem adna például a cigányoknak tűzifát, amit a gyermekvédelmi támogatásból tudtak megvásárolni.

 

„Az az igazság, menjenek az izébe. Ezek nem tudják, hogy lesz tél? Nem tudnak egy évben 100 ezer forintot összerakni? Ötezer forintot havonta? Menjenek a picsába! Meg az állam is! Ebben teljesen jobbikos vagyok. Aprítani kéne őket a picsába".

A nem kötelező feladatoktól is sajnálja a pénzt a polgármester. A múzeumtól, a sportcsarnoktól, a helyi újságtól, amelyek valamilyen mértékben függetlenek tőle. „Álljon már meg a menet. Tudják, hogy ki a főnök! Ennyi" – mondja Haszilló a felvételen. Tart azonban elődje, Schindler János Facebook-bejegyzéseitől. És tart attól is, hogy a helyi televízió közvetíti a keceli templomban tartott misét. 2013 elején történt, hogy Burányi Roland plébános kitiltatta a miséről a polgármestert, mert az a személyes irányítása alá akarta vonni a Kecel TV-t és a Keceli Híreket. Úgy függ össze a dolog, hogy a művelődési ház és könyvtár vezetőjének irányítása alá tartozik a helyi média, és Haszilló sokallja, mennyien dolgoznak ott. Ugyancsak kételyei vannak, hogy – eltekintve a 100 milliós megtakarítástól – jó ötlet volt-e átadni a katolikus egyháznak az iskolát.

„A keceli iskola is, ha nem pénzről szólna a történet, biztos, hogy jó ez, ahogy van? Biztos, hogy tényleg rend van? És szakmailag most másabb lett az iskola? Rend szempontjából, hogy egy cigánygyerek fölborította a Lacit, szegényt, én is azt mondom, első osztályú volt, hogy a (itt a katolikus iskola egyik volt tanárának a neve következik – a szerk.) szájba verte. Mert én is fülön rúgtam volna a gyereket, mint a szart. Főleg bent, ha berántom a szertárba. Én is ezt csináltam valamikor, de hát akkor más volt."

Haszilló Ferenc arra jut, hogy azért nem telik sok mindenre, mert kevés a pénz az országban. „Ha ez a geci zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja, akkor itt senki sem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál. Akkor lehetne ötmilliónál drágább kamera, meg dupla bérek, de amikor beszedik az összes adót meg minden lófaszt, meg szopatnak, mondhatom azt, hogy Orbánék is, ilyen szempontból, akkor azt nem lehet megmagyarázni, hiába viszik le most három forinttal a gázolaj árát."

Szóba kerül, hogy a pénzhiány miatt külföldre megy az ország. „Ha én most nem lennék polgármester, mennék ki a picsába Svájcba zongorázni. A családot beteszem a kocsiba, beszélek valahogy angolul, a feleségem németül. Keresek kétezer svájci frankot havonta, az itthon kiadott ingatlanból meg kapok hozzá havonta százezret. Meg amit még összezsiványkodik az ember." „Sok ember ezért nem vállal gyereket. Ezek a gecik meg négyet-ötöt – barátilag beszélgetünk most már. Négy-öt szar senkiházi, aki a húgyban nő föl, és buta mint az állat, most is ott várnak kint, hogy kéne fa. A legszívesebben szájba rúgnám, és menjenek el a kurva anyjukba. És mondanám, hogy igaza van a Jobbiknak ebben is meg ebben is. És bevágnátok a Vona Gáborral készült képemet. Aztán meg a Fidesz baszna a fejemre, hogy mit csinálok."

„De a másik oldala: az Orbán sem tud mit tenni. Nem tud többet tenni. Mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók." Megöregedett nagyon az Orbán. Hol a Demszky, Orbán Viktor? Hol van a Kóka? Hiába teszik be a Hunvald urat. Most kétharmados többség. Tarkólövés! Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás, satöbbi! Ötöt-hatot kivégezni!

„A most következő választást még megnyeri a kormány, de az utána következőt már nem. Nincs nagyon alternatíva sem, Európa közepén vagyunk, nem egy szigeten, mint Japán. Hol vagyunk itt függetlenek?" „Hová vezet ez? És a Grósz Károlyék! Hát már azok kezdték el '87-ben telepíteni ide az izraelieket."

„Ezt képviseli az egyik oldalról az ember, a másik oldalt meg képviseli a Schindler János, s a katolikus pap a barátja. S a III/3-as kommunista ügynöknek (itt egy újságíró neve szerepel) meg az érsek a legjobb barátja, baszd meg."

„Ha ezt így elmondanám egy az egyben a tévének baszd meg, akkor holnap már itt lenne az RTL Klubtól kezdve mindenki, hogy náci meg fasiszta a polgármester. De ha ezt elmondanám a képviselő-testület előtt, akkor is megütném a bokámat, mert olyan buták."

Kerestük Haszilló Ferencet, hogy az ő hangja hallható-e a felvételen. A titkárságon azt mondták, 20 perc múlva bent lesz a hivatalban. Húsz perc múlva viszont már azt közölték, hogy egész héten szabadságon van, és a mobiltelefonszámát sem tudják megadni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.