Összeveszett Orbán Ráhel mentorával - lerohanták a kommandósok

Péntek délben kommandósok házkutatást tartottak a Budai Várban, egy étterem feletti lakásban. A lakás tulajdonosa korábban összeveszett Zsidai Zoltán Roy-jal, aki ipari szellőztetőket építtetett be az étterembe, mert a zaj és a hőség nem hagyja aludni az ott lakókat. Zsidait korábban Orbán Ráhel a mentorának nevezte.

Kommandósok tartottak házkutatást pénteken a Budai Várban, egy Szentháromság utcai lakásban - írja a magyarnarancs.hu. A lakás a Jamie's Italian étterem fölött van. Ez az étterem a várban is már az ötödik, amelyet Zsidai Zoltán Roy üzemeltet. Májusban nyitották meg, átalakítást követően.

A házban lakók tiltakoztak, mivel két óriási ipari szellőzőt építettek be, amelyek folyamatosan zúgnak és hőt bocsátanak ki, emiatt alig tudnak aludni. Perjés Zoltán, az egyik lakó a portálnak elmondta: pár hete birtokvédelmi eljárást kezdeményezett az étterem ellen.

Péntek délben öt gépfegyverrel felszerelkezett kommandós rontott be Perjés lakásába. Házkutatást tartottak, fegyvert kerestek - az akció alatt mindvégig fegyvert fogtak rá. Állítása szerint sohasem volt fegyvere, nem is találtak fegyvert a lakásában.

A BRFK végzése azzal indokolta a házkutatást, hogy Perjés megfenyegette áprilisban az építkezésen dolgozókat, illetve a Facebook oldalára feltett egy Zsidait célkereszttel ábrázoló karikatúrát. Zsidai a rendőrségen úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint Perjésnek van fegyvere. A rendőrségi végzésben az áll, hogy Perjés azzal fenyegette a munkásokat, hogy "szét fog lőni közöttük".

Akárkinek a bejelentésére nem vonul ki teljes fegyverzetben a rendőrség - mondta Perjés Zoltán. Ám ebben az esetben a bejelentő Zsidai volt, akinek a cégcsoportjánál korábban Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya dolgozott, aki egy időben a mentoraként beszélt Zsidairól. A magyarnarancs.hu megjegyzi: vendéglátóipari körökben régóta tartja magát a pletyka, hogy Orbán Ráhel csendestárs lehet Zsidai vállalkozásában.

A lap a rendőrségtől szerette volna megtudni, bárkinek a bejelentésére indítanak-e fegyveres akciót, illetve, hogy indul-e eljárás Zsidai Zoltán Roy ellen hatóság félrevezetése miatt. A rendőrség szerint ezek a kérdések az információs önrendelkezési jogról szóló törvény hatálya alá tartoznak. Nem kívántak válaszolni, ezért a lap föltette kérdéseit közérdekű adatigénylésként.

Perjés Zoltán korábban (de az Orbán-kormány idején) a Miniszterelnökségen volt médiatanácsadó, vélhetően jól ismeri a viszonyokat. A portál munkatársának azt mondta: szerinte egyértelműen a megfélemlítés és a nyomásgyakorlás volt a cél. Úgy véli, Zsidai szeretné nyomott áron megszerezni a lakását, vagy legalább azt elérni, hogy senki ne zavarja meg az üzletét.  

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.