galéria megtekintése

Össze is porszívóztak a fakivágás után, hogy ne maradjon nyoma

6 komment


Spirk József

Hétfőn fakivágások kezdődtek a régi Vidámpark területén a Városligetben, ezzel új front nyílt a ligetvédők és a ligeti beruházók között.

A 2013-ban bezárt Vidámpark helyén az állam 25 milliárd forintból építtet egy új szórakoztató központot, amely a Pannon Park nevet kapta. A projekt egy másfél hektáros Meseparkból és egy jóval drágább, 1,7 hektárt lefedő biodómból áll. A néhol 36 méteres belmagasságú üvegépítményben egy 8 millió literes akvárium is épül.

Földi Imre / Népszabadság

A területen elkezdődtek az előkészítő munkálatok, és hétfőn beindultak a motoros fűrészek is. A ligetvédők szerint a Hungária körúti közúti felüljáróról belátható részről úgy tüntettek el fákat, hogy a helyükön még a forgácsot is felporszívózták.

 

A Városliget beépítése és a fakivágások ellen tiltakozó aktivisták a területre nem mehettek be, mert a beruházó cég már a munkálatok kezdete előtt körbekordonozta.

A csoport tagjai ezért a régi Vidámpark kerítésénél a vasúti sínek mellett gyűltek össze, ahol folyamatosan hallatszott a fűrész és az aprítógép hangja. Az ingatlannak ezt a részét 4-5 méteres fémpalánkkal takarták el, ami megakadályozza azt is, hogy a felüljáróról és távolabbi részekről belátható legyen, mi folyik az építkezésen. A beruházó viszont éppen a távolabbi részekre próbálta azonnal visszaszorítani az aktivistákat.

A biztonsági őrök állítása szerint csak gallyazás zajlott, de a kerítésen keresztüli vitát gyorsan lezárták, és kihívták a rendőrséget. A beruházó szerint a kerítésen kívüli MÁV-terület is az Állatkerthez tartozik, demonstrációt ott sem lehet tartani, az aktivisták magánterületen állnak. A rendőrség kiérkezése után a kerítés melletti 5-10 méteres sávot is lekordonozták.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.