Orvost vert a magyar mentős

Betegátadás közben bántalmazta az ügyeletes orvosnőt az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje – tudta meg a Népszabadság. A mentőtisztet felfüggesztették a munkavégzés alól.

 

Az eset egy héttel ezelőtt az éjszakai órákban, a kistarcsai Flór Ferenc kórházban történt. Információink szerint a mentőtiszt a betegátadás-átvétel rendjét kifogásolta, a vita végül az ügyeletes orvosnővel a tettlegességig fajult, a kórház feljelentést tett.

Lapunknak Trombitás Zoltán főigazgató elmondta, túl sokat nem szeretne mondani a sajnálatos esetről, mert zajlik a nyomozás az ügyben. Tudomása szerint a doktornő egy műszakot hagyott ki, s azóta dolgozik. Mint mondta: négy és fél éve főigazgató, de még soha nem találkozott hasonlóval sem. Úgy tudja, a mentős a sürgősségi betegek átvételét vitatta.

A biztonsági kamerák csak a konfliktus egy részét rögzítették, az incidensnek volt olyan része is, amely kamera nélküli területen zajlott. Az eset után a főigazgató megerősítette a sürgősségi osztály biztonsági szolgálatát, újabb kamerákat is fölszereltek, valamint URH-rádiót is telepítettek a biztonsági szolgálathoz. 

Népszabadságnak Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az ügyben még nincs gyanúsított, munkatársai közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette ügyében nyomoznak.

A Népszabadság kereste az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.