galéria megtekintése

A Dunában végezheti a bevándorlási kérdőív

5 komment

Ny. M.

A bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció miatt tüntet kedd este Budapesten a Migráns Szolidaritás (MigSzol) Csoport. A demonstráció este fél 7-kor kezdődik a Deák téren, onnan a parlamenthez, majd a Duna-partra vonulnak.

Durva xenofób propagandának tartják az Orbán-féle "kérdőívet" a #bevandorlovagyok néven futó tüntetés szervezői. Az Orbán-kormány által a múlt héten kipostázott konzultációs levél szerintük sorozatosan megsérti az etikus közvélemény-kutatás szabályait, elfogult válaszlehetőségeket tartalmaz, aláássa a demokratikus döntéshozatalt, és az a célja, hogy növelje a félelmet és az idegenellenességet a magyar társadalomban a migránsok hamis megvádolásával.

Forrás: MigSzol Facebook oldal

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az össznépi levelezés jegyében a kormány csaknem egymilliárd forintból nyolcmillió borítékot küldött ki, melyben 12, manipulatív módon feltett 'kérdésre' várják az állampolgárok válaszát, nyilvánvalóan az idegenellenes indulatokra apellálva. A feltett kérdésekkel összemossák a terrorizmust a bevándorlással, és egyebek mellett olyan kérdésekkel próbálják megvezetni a népet, hogy "Egyetért azzal a véleménnyel, hogy a megélhetési bevándorlók veszélyeztetik a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését?", vagy hogy "Egyetért a kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?"

 
Orbán: Bevándorlók, haza!

A debreceni menekülttábor igazából „bevándorlótábor”, ezért nemhogy költeni nem kell rá, de be kell zárni – erről  Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn Debrecenben. Az idegenellenes kormányzati propaganda legújabb epizódjáról itt írtunk bővebben.

Nem meglepő tehát, hogy a parlamenti ellenzékhez hasonlóan a civil szférában is sokan kiakadtak az (egyébként Habony Árpádnak, a kormányfő 'szellem-tanácsadójának' tulajdonított) újabb propaganda-akción.

"Nem azért fizetünk adót, hogy a xenofób propagandát finanszírozzuk. Nem fogadjuk el, hogy a migrációt és a terrorizmust önkényesen összekötik. Nem fogunk úgy tenni, mintha ez a konzultáció a köz véleménynyilvánításának egy módja lenne"

- olvasható a keddi demonstráció felhívásában.

Forrás: MigSzol Facebook oldal

A MigSzol arra kéri a tüntetés résztvevőit, hogy hozzák el a kipostázott konzultációs leveleket, ezekből hajókat fognak hajtogatni. Az eredeti terv az volt, hogy a papírhajókat megúsztatják a Dunán, de miután a szemetelést sokan ellenezték, végül csak egy  papírhajót bocsátanak vízre, a többit a a parton rakják le, bennük mécsesekkel.

A tüntetés a Deák térről indul, innen először a Kossuth térre vonulnak, maid a Duna-partra. A demonstrációra kedd délig 1600-an jelezték részvételüket a Facebookon.

Saller-maraton Strasbourgban

Az Európai Parlament kedd délután vitatja meg Strasbourgban - Orbán Viktor miniszterelnök részvételével - a menekültüggyel és a halálbüntetéssel kapcsolatos magyar kormányzati álláspontot.  Az EP többek között a bevándorlási nemzeti konzultációs kérdőív kérdéseivel is foglalkozik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.