galéria megtekintése

Óriási csata az RTL és a TV2 között

1 komment

B. I.

Kiemelkedő, 1,3 milliós nézettséget produkált szombat este az RTL új tehetségkutató show-ja, a Hungary's Got Talent. A TV2 vasárnap visszavágott, a Sztárban sztárt csaknem 1,5 millióan nézték.

Szombat este mutatkozott be az RTL Klubon minden idők legsikeresebb televíziós műsorformátuma, az évente félmilliárd ember által nézett Got Talent tehetségkutató-franchise.

Linczényi Márkó, Kovács Patrícia, Horgas Eszter és Csuja Imre
Linczényi Márkó, Kovács Patrícia, Horgas Eszter és Csuja Imre
RTL Klub

A show kiemelkedő nézettséget produkált, a teljes népesség körében 30 százalékos volt a nézettségaránya, több mint 1,3 millióan nézték végig a műsort. A vele majdnem párhuzamosan a TV2-őn futó Hotel Transylvánia amerikai animációs filmet 511 ezren nézték, s ebben az idősávban az állami Duna TV egy amerikai vígjátékkal 310 ezres nézettséget produkált.

 

A kereskedelmi tévék által preferált 18-49 éves korosztályban is toronymagasan győzött a Got Talent 483 ezer nézővel, a TV2-ős Hotel Transylvánia ennek a felét hozta.

A jelenleg 193 országban sugárzott Got Talent bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe mint a legtöbbször, összesen hatvankilencszer átvett valóságshow-formátum. A magyar verziót Sebestény Balázs és Dombóvári István vezeti, a tehetségeket pedig Horgas Eszter, Kovács Patrícia, Csuja Imre és Linczényi Márkó értékeli.

Kapcsolódó kritikánk: Hamburger sírással

Ügyesen felmondta a franchise-leckét az új magyar tehetségkutató, ami a kötelező körök mellett itt-ott kifejezetten szórakoztató volt. Nyivákoló wannabe-popsztárok helyett akrobatika, kifordult kezek, marhapörkölt és babaolaj: ilyen volt a Hungary's Got Talent első adása.

Csepelyi Adrienn kritikája: >>>

A TV2 vasárnap este a Sztárban sztárral visszavágott. A TV2 szuperprodukcióját a teljes lakosság körében közel 1,5 millió néző követte nyomon. Vasárnap este az RTL Klub legnézettebb műsora a Híradó volt 841 ezer nézővel, a Sztárban sztárral szemben futó A Karib-tenger kalózai amerikai filmet mindössze 741 ezren nézték.

A Sztárban sztárra a 18-49-es korosztályból is több mint félmillióan voltak kíváncsiak. A TV2 tájékoztatása szerint nemcsak a műsor nézettsége teljesít kiemelkedően, hanem az idén újdonságnak számító ingyenes applikáción keresztüli szavazás is. A TV2 Live alkalmazást már több mint 250 ezren töltötték le, a felhasználók száma pedig hétről hétre dinamikusan növekszik. Az énekesek produkcióira érkező voksok száma kiugróan magas, a vasárnapi adásban összesen 646 981 szavazat érkezett. Az erős nézői aktivitás megmutatkozik az oldalletöltések számában is, amely a tegnapi adás alatt már meghaladta a 13 milliót és folyamatosan növekszik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.