Orbántól várnak segítséget miskolci romák

Levélben fordult a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság a miniszterelnökhöz - számolt be a Roma Sajtóközpont. "A miskolciak – romák és nem romák – egyre elkeseredettebben figyelik mindazt, ami a városukban velük történik. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy szociális probléma etnikai konfliktusként jelenik meg, nehezen kezelhető helyzetet teremtve a városban" – írják a levélben. Mint fogalmaznak, minden erőt össze kell szedni a társadalmi béke megőrzése érdekében, mielőtt „romák és magyarok néznének farkasszemet".

A civilek szerint a konfliktusok szítása a Jobbikra jellemző, és katasztrofális következményei lehetnek, a hazáért felelős erőknek pedig meg kell akadályoznia ennek a politikának a további térnyerését, ezért közös cselekvésre hívnak mindenkit. Ezért azt kérik Orbán Viktortól, jelöljön ki egy kormánybiztost, aki feltérképezi a problémákat, összegzi az eddigi integrációs kudarcokat, és javaslatot tesz az együttélés új kereteinek kialakítására - írja a Roma Sajtóközpont.

Emlékeztetőül: miskolci romák augusztus 5. óta tüntetnek az ellen, hogy a számozott utcák két házából bírósági végrehajtással költöztettek ki lakókat. A demonstrálók sátrat vertek a városházával szembeni parkbank, terveik szerint augusztus 16-áig maradnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.