Orbántól uniós elkötelezettséget várnak el

A polgári konzervatívok azt kérik a magyar kormányfőtől, hogy a brit kilépés gazdasági következményeiről tájékoztassa hitelesen a magyar választópolgárokat, és ne segítse tovább Oroszország politikáját, amely többek között az uniós egység kikezdésére irányul.

– A Polgári Konzervatív Párt elvárja Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy nyilatkozatban erősítse meg, továbbra is az Európai Unióban, és nem azon kívül látja biztosítottnak Magyarország jövőjét – olvasható a párt közleményében.

Mint írják, a korábban Lázár János által bejelentett intézkedést – miszerint a kormány felméri, milyen hatásokkal járt hazánk számára az uniós tagság – Orbán Viktor haladéktalanul szüntesse meg, mert az könnyen értelmezhető a közvélemény befolyásolásaként is egy hazai uniós népszavazás előkészítése érdekében.

A párt azt is kéri a kormányfőtől, hogy a brit kilépés gazdasági következményeiről tájékoztassa hitelesen a magyar választópolgárokat, és ne segítse tovább Oroszország politikáját, amely többek között az uniós egység kikezdésére irányul.

Az Európai Unión kívül csak nehéz, hátrányokkal teli élet van. Reméljük, 2016-ban ezt a magyar miniszterelnök is így látja, és a jövőben a politikáját egyértelműen a Magyarországot is magába foglaló EU érdekében fejti ki, annak reformjára, és nem a gyengítésére törekedve – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.