Orbánt kérdezik: akkor ez most forradalom volt, vagy mégsem?

Írásbeli kérdést nyújtott be a miniszterelnökhöz a szocialista Harangozó Tamás, hogy megtudja: Orbán Viktor szerint a 2010-es kétharmados választási győzelem valóban forradalom volt-e, vagy sem; a kormányfő álláspontja ugyanis változó ebben a kérdésben.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese a napokban benyújtott írásbeli kérdésében rámutat: Orbán Viktor kormányfő néhány napja, a tiszteletbeli konzulok konferenciáján elhangzott beszédében azt állította, hogy: „A kétharmados győzelmet sem interpretáltuk forradalomként, pedig indokolt lett volna”. Ez az állítás Harangozó Tamás szerint érthető módon meglepte mindazokat, akiket a kormánypártiak „forradalmi hevületben igyekeznek tartani”, de – teszi hozzá a szocialista politikus - „meglepetést okozott az alkotmányos demokrácia őszinte hívei számára is”.

Az ellenzéki képviselő arra vár választ Orbán Viktortól, hogy ha ezek szerint a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában is valótlanságok szerepelnek, úgy a miniszterelnök és a kormány intézkedik-e a dokumentum eltávolítására, hiszen a minden középületben kötelezően kifüggesztett nyilatkozat „szövege a magyar polgárok megtévesztésére alkalmas” - írja kérdésében Harangozó Tamás.

A szocialista politikus emlékeztet arra, hogy a NENYI-ben az olvasható: „A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja”; ez pedig meglehetősen ellentmond annak, amit Orbán legutóbb a konzulok előtt mondott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.