Orbánt akasztaná a nyíregyházi DK Facebook-oldala

Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport - írta az Átlátszó blog hétfőn.
A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter DK-s politikus, európai parlamenti képviselő.

A Facebook-csoport leírásában csupa nagy betűvel az olvasható, hogy "A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet."

A borítókép pedig egy akasztófa, valamint az alábbi feliratok: "Remélem a történelem itt is megismétli önmagát! A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete: Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP kormány" - idézte a Facebook-oldalt az Átlátszó blokk cikke, és a szerző hozzátette: "s illusztráció ugyebár a bitófa".

A hír megjelenését követően Niedermüller Péter a Népszabadságnak küldött levelében sérelmezte, hogy míg az MTI nagyon fontosnak tartotta az ő nevét kiemelni, a közleményét már "elfelejtette" ismertetni. Az EP-képviselő szerint márpedig azt a férfit, aki "illegitim módon bitorolja" a DK nyíregyházi csoportjának Facebook-profilját, már tavaly májusban kizárták a párt soraiból. Azóta minden egyes posztjában "visszaél a DK nevével". Niedermüller leszögezte: a férfi egyetlen szavával sem értenek egyet, ezen túlmenően megtették "a szükséges lépéseket" az oldal megszüntetése érdekében.

A DK Sajtóirodájának közleménye megerősíti Niedermüller szavait. A párt egyúttal azt is kijelentette, hogy az Átlátszótól kérték a cikk helyreigazítását, mivel "világosan látszik, hogy a bejegyzés állításaival ellentétben az ominózus Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.