Orbánnak üzentek a Duna partjáról

A Batthyány térről üzentek a Parlamentben lévő képviselőknek a Wakeuphungary nevű Facebook-csoport aktivistái. A térnél a rakparton egy húsz méter hosszú piros molinót feszítettek ki, amelyre azt írták: „Orbánistan powered by eur?"
Veres Viktor / Népszabadság
Az egyik aktivista, aki a nevét nem árulta el, csak annyit, hogy ő a csoport vezetője, elmondta: azért tüntetnek, mert szerintük Orbán Viktor „szoftos" diktatúrát épített ki, ami tarthatatlan. Ezt a rendszert ráadásul közpénzből, jobbára uniós forrásokból alakította ki. A molinóra írt mondattal – tette hozzá – épp ezért Nyugat-Európának is üzennek: szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a német, a francia adófizetők is hozzájárultak Orbán Viktor országának kiépüléséhez.
Veres Viktor / Népszabadság

A tüntetők néhány perc állás után leültek a rakpart szélére és úgy tartották a Parlament felé a molinót. A városban lévő nagy rendőri készültség miatt hamarosan társaságot kaptak. A metrómegálló irányából 7 rendőr közelített feléjük, eközben a Dunán két rendőrmotorcsónak is „biztosította” a helyszínt. Az egyik csónakból egy rendőr megkérte a tüntetőket, hogy tegyék el a molinót és menjenek haza, de ennek nem tettek eleget a demonstrálók, így zavartalanul folytathatták akciójukat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.