Orbánék szerint Simicska beállt a Jobbik mögé

Ugyan nem mondja ki Simicska Lajos nevét, Orbán mégis azzal gyanúsítja volt szobatársát, a milliárdos vállalkozót, hogy már a Jobbikot támogatja.
„Úgy látom, a Jobbiknak van egy újdonsült nagybirtokos támogatója, aki meglehetősen befolyásos. Hogy ízlik a zsoldoskoszt?” – így fordult a parlamentben a jobbikos képviselőkhöz Orbán Viktor még októberben. Mivel nem nevezte néven a „nagybirtokost”, az Origó a miniszterelnöki sajtóirodához fordult és megkérdezte, mégis kire gondol.

Ezt követően a hírportál egy olyan leírást kapott – „egy befolyásos, az agrárium és a média világában is pozíciókat tartó, közismert nagyvállalkozó” –, amely tökéletesen illik Simicska Lajosra. Ezek szerint Orbán azzal gyanúsítja volt kollégiumi szobatársát, pártja egykori pénztárnokát, hogy a kettőjük között immár másfél éve zajló háborúban Simicska beállt a nemzeti radikális párt mögé.

Ez a vád a Fideszben nem új. Áprilisban Lázár János az egyik Kormányinfón egyenesen azt állította, „nagy a szerelem Simicska és a Jobbik között”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy a Hír Tv szerinte beállt a Jobbik mögé, miután a fideszes politikusok bojkottot hirdettek a tévé ellen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.