Orbán külföldön pihent - a magyar közmédiával

A kormányfő a horvátországi Umagon töltött négy napot. Testőrök kísérték, s csak annyit kért, olyan szobában lakjon, ahol magyar nyelvű sportcsatornát, a közrádió hullámhosszát és az MTV-t foghatja.

Négy napot töltött Horvátországban, de már itthon van, dolgozik - írja a Bors. Fotó nem készült róla. Július elején, Horvátország uniós csatlakozásakor járt Zágrábban, ezt az utat hosszabbíthatta meg négynapos, tengerparti szabadságával. Umagon magyar testőrök kísérték.

A kormányfő szokásait ismerők egyike lapunknak azt mondta: külföldi útjai során is hallgatja a közrádió és a köztelevízió napi híreit, illetve figyelemmel kíséri valamelyik, összefoglalókat sugárzó magyar sportcsatornát. A világ és a belföld eseményeiről naponta kap a Miniszterelnökség által összeállított írásos összefoglalót.

Mindig négynapos nyaralásokról szólnak a hivatalos beszámolók. Kivételt ez alól 2010-es bulgáriai vakációja jelentett, ami egyhetes volt.

Orbán első ciklusában is olyan helyeken vakációzott, melyek választói jelentős része számára is elérhetőek és gondosan ügyelt arra, hogy csak annyi időt töltsön ott, amennyit egy átlagos magyar család is megengedhet magának. 1998–2002 között is a horvát tengerpartot részesítette előnyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.