Orbán azt szeretné, ha az emléknap beépülne a közéletbe

A miniszterelnök azt szeretné, ha a kommunizmus áldozataira való emlékezés beépülne a közéletbe; Orbán Viktor szerint ehhez arra van szükség, hogy a fiatalok továbbvigyék az emléknap hagyományait.

A kormányfő erről a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából az m1 szombat esti Híradójában beszélt, amikor a Terror Háza Múzeum előtt mécsest gyújtott a Hősök Falánál az áldozatok emléke előtt.

Orbán Viktor a tiszteletadás után adott nyilatkozatában azt mondta: azért jön el ide minden alkalommal, hogy majd a gyerekei is eljöjjenek. Mint fogalmazott, azt szeretné, ha "ez az emberi gesztus, ez az együttérzés, az empátia beépülne a magyar közéletbe". Hozzátette: ehhez arra van szükség, hogy a gyerekek folytassák azokat a hagyományokat, amelyeket ők elkezdtek.

Az Országgyűlés 2000-ben döntött úgy, hogy február 25-én tartják a kommunizmus áldozatainak emléknapját. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.