Orbán Viktor is megnézi a kerítést

Orbán Viktor az előzetes információk szerint Mórahalomra látogat majd, hogy megtekintse a próbakerítést.

A miniszterelnöki vizitre valószínűleg csak akkor kerül sor, ha a 150 méteres mintaszakasz már teljesen kész lesz – tudta meg a Népszabadság. A miniszterelnöki látogatás előtt – jelezve, hogy a kerítés „kiemelt létesítmény" – a kormány részéről várhatóan sajtótájékoztatót tartanak a helyszínen.

A Fidesz-frakció közleményben üdvözölte a próbakerítés építésének az elkezdését. A kormánypárti képviselők egyértelműen lelkesednek a műszaki határzárért.

A brüsszeli fideszes képviselők véleménye kicsit árnyaltabb. Az éppen Washingtonban tartózkodó Schöpflin György arra, hogy Angela Merkel német kancellár is azt mondta, a „kerítés nem megoldás", visszakérdezett: „kérdés, mit értünk megoldás alatt" a bevándorlás és a migráció kérdésének a kezelésében. Azt viszont Schöpflin György is elismerte: a kerítés a problémát nem oldja meg, „csak ideiglenesen jelent segítséget a létező probléma kezelésében". A történész professzor szerint „csúsztatás" minden olyan megközelítés, hogy az újkori népvándorlásra van végleges válasz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.