Orbán Viktor helyett is elnézést szeretnének kérni

A Magyar Liberális Párt véleménye szerint Magyarországot nem a bevándorlástól, hanem a kivándorlástól kell félteni - reagált Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi, az M1 Híradójának adott párizsi interjújára az ellenzéki párt elnöke.
Fodor Gábor a kormány tevékenységének a legsúlyosabb kritikájának nevezte, hogy az országnak nem a bevándorlók, hanem a kivándorlók jelentik az igazi problémát. A független képviselő hozzátette, hogy Magyarországot egy olyan politikától kell megvédeni, amelyik Keleten keresi a szövetségest és meghívja az orosz elnököt, miközben az EU szankciókat léptet életbe azzal az Oroszországgal szemben, amely országban a NATO biztonsági kockázatot lát.

Véleménye szerint ennek a politikának az eredményeként kellett a párizsi merényletek miatt tartott megemlékezés során egy olyan listával "szemlesütve" szembenézni, amelyen a magyar kormányfő "a nemkívánatos vagy a sajtó szerint helytelenül meghívott" személyek között szerepel.

Fodor Gábor közölte, a Liberálisok Orbán Viktor helyett is elnézést szeretnének kérni minden európai és magyar kisebbségtől a miniszterelnök kijelentései miatt. A terroristák vallása a terrorizmus, a merényletek során pedig nem kultúrák harca zajlott, hiszen egy muzulmán rendőrt lőtt le egy dzsihadista terrorista - folytatta.

Emellett azt is kijelentette, hogy Párizsban a sajtószabadságot érte támadás. Szavai szerint a sajtószabadság pedig azt jelenti, hogy szabadon lehet mindenről beszélni, és mindent gúny tárgyává lehet tenni. Hozzátette, ettől függetlenül mindenütt ki kell alakuljon egy olyan kultúra, amelyik világossá teszi, hogy miről illendő és miről nem illendő ironizálni.

A miniszterelnök vasárnap Párizsban az M1 Híradó tudósítójának arról beszélt, hogy a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani. A kormányfő úgy fogalmazott: a bevándorlásról és az azzal összefüggő kulturális kérdésekről az eddigieknél sokkal nyíltabban, őszintébben, teljes egyenességgel kell beszélni. Azt is kijelentette, hogy abban reménykedik, a mostani események higgadt, nyugodt elemzése abba az irányba viszi majd el az európai vezetőket és Brüsszelt is, hogy egy szigorú, a bevándorlást korlátozni akaró politika nyerjen polgárjogot Európában.

"A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont" - szögezte le.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.