„Orbán Viktor, amikor elkergetik Magyarországról, még bekanyarodhat Felcsútra”

Az MSZP országos elnökségi tagja szerint Orbán Viktor miniszterelnök baráti körének vagyonosodása nem csupán gyomorforgató, hanem rendkívül gyanús is; Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az elmúlt egy évben munkaóránként nyolcmillió forinttal gazdagodott.
Bárány Balázs szerdán Budapesten, a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatón azt firtatta, el lehet-e hinni, hogy „egy túlfűtött, ambíciókkal megáldott gázszerelőből lett falusi polgármester az, aki önmagában ilyen magas babérokra tör?”

El lehet-e hinni, hogy azért vannak kitömve milliárdokkal Orbán Viktor barátai, mert ő csak kedves akar lenni velük? – kérdezte.

Nem arról van szó – mondta az ellenzéki politikus –, hogy a pénz nem is az övék? Nem olyan pénz ez, amelyért Orbán Viktor, amikor „elkergetik Magyarországról a választók, még bekanyarodhat Felcsútra, beteheti a csomagtartójában és elviheti magával Moszkvába?” – vetette fel.

Bárány Balázs bemutatott egy Magyarország-térképet, amelyen a Mészáros Lőrinc cégei, illetve konzorciumi partnerei által elnyert közbeszerzéseket jelezte.

Közölte, a térképen 156 milliárd forint „van rajta”, köztük a 72 milliárd forintos dél-balatoni vasútfejlesztés, amely 20 milliárd forinttal többe kerül a tervezettnél.

Hozzátette, Mészáros Lőrinc „alapos ember, nem röstell lehajolni az aprópénzért”: hétmillió forintos közbeszerzésen is nyert a Borsodi-Mezőségben.

Úgy fogalmazott, abból a pénzből, amennyivel tavaly Mészáros Lőrinc gazdagodott, le lehetne forgatni hat epizódot a Trónok harcából.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.