Orbán veje lemond a közbeszerzésekről

A kormánypárti Napi Gazdaság szerint Orbán Ráhel férje, Tiborcz István az utóbbi idők közbeszerzésein mindent vivő cégeitől mondott búcsút.

Tiborcz István április 28-ai hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet - írta csütörtöki számában a kormánypárti, korábban a Századvég, jelenleg Liszkay Gábor tulajdonában lévő Napi Gazdaság.

A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje az "őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését."

Hogy a lap mindezt honna tudja, az nem derül ki. A mai napon hatályos, interneten elérhető cégbírósági adatok szerint még Tiborcz érdekeltsége a résztulajdos például a közbeszerzéseken gyakori nyertes Elios Innovatív Zrt.-ben.

A Napi Gazdaság felidézte: Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptemberében házasodott össze.Ezt követően kerültek górcső alá Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cégek, amelyek sorra nyerték a milliárdos közbeszerzéseket. 

A cégről nemrég írta meg a Napi.hu, hogy a Lázár János vezette miniszterelnökség nemrég visszadobta a Jászberény közvilágítására kiírt és ELios által megnyert pályázatát, ám Lázárék gyanúsnak találták a tender kiírásának a körülményeit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.