galéria megtekintése

Orbán küldte Pokorninak a selyemzsinórt

Orbán Viktor a Figyelőben csütörtökön megjelent Lázár-interjúval állítólag selyemzsinórt küldött Pokorni Zoltánnak. Lázár János leveteránozta és figyelmeztette a kormánypárti urizálást bíráló Pokorni Zoltánt és mellette Kövér Lászlót is. A Hegyvidék polgármestere pacifikálni igyekszik a konfliktust.

Orbán Viktor szerint Pokorni Zoltánt a „kispolgári irigység” motiválta, amikor a Hír TV-s „urizálós” nyilatkozatot tette – tájékoztatták a Népszabadságot. A miniszterelnök először nem tulajdonított különösebb jelentőséget alelnöke kritikus megnyilatkozásának, akkor lett ingerült, amikor érzékelte, hogy az „pörög és pörög”, napirenden tartva a vagyonosodási, gazdagodási „sztorit”.

Orbán Viktor végül megküldte a selyemzsinórt minisztere, Lázár János mondatain keresztül Pokorni Zoltánnak – értékelte a helyzetet egy belső illetékes munkatársunknak. Azaz komoly figyelmeztetést kapott tegnap Pokorni Zoltán. Orbán Viktor – aki a Blikkben egy hete már azt mondta, hogy „Zoltán félreérti a helyzetet” – most Lázár Jánoson és a Figyelőn keresztül üzent alelnökének, mégpedig azt: nem tűri el, hogy valamiféle képzelt erkölcsi magasságokból az ellenzéki vádakkal azonosulva belülről támadják kormányának tagjait.

Az interjúban Lázár János hátbatámadásnak minősítette a Pokorni-nyilatkozatot. Megfogalmazása szerint a Fidesz szempontjából életveszélyesek a belső viták, nincs valós tartalmuk, viszont „álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők. Rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul saját pártjával, szövetségeseivel” – állította felindultan.

 

A Miniszterelnökséget irányító miniszter leveteránozta Pokorni Zoltánt, illetve Kövér László házelnököt, aki szintén tett bíráló megjegyzéseket a kormánypárti urizálásokra, és Lázár azt a konklúziót vonta le: ezek a politikai veteránok elszánták magukat a harmincas–negyvenes fiatal generáció megrendszabályozására, holott ezen fiatalok harcolnak az első sorban. Lázár János megvédte Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt és Szijjártó Pétert is, Habony Árpád mellett látszólag állt ki, megjegyezve: „A Fidesz érdeke, hogy minél hamarabb tisztázódjon a szerepe és a helyzete.”

Kövér László nem kívánt reagálni – tudatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Pokorni Zoltán kizárólag az Mno.hu-n válaszolt, rendkívül visszafogottan: „Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja. Természetesnek tartom, hogy a Fideszen belüli fiatalabb generáció vezetőjeként bátran vállalja a konfliktusokat. De mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni.”

Azt forrásunk nem gondolta véletlennek, hogy a Lázár-interjú megjelenésének a napján tudatta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, hogy az Öveges-program jogszerűtlen forrásfelhasználása miatt Balog Zoltán tárcája hétfőn feljelentést tett az uniós forrásokkal való visszaélések bűncselekményének gyanújával. Az oktatási program révén 44 vidéki és nyolc fővárosi tanintézmény jutott/jut korszerű tanteremhez, a kormány 14 milliárd forintot szán rá, alapvetően uniós forrást.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.