Orbán úr, fogadja örökbe a mi focipályánkat!

Egy városligeti focipálya védnökségét ajánlja fel a focit köztudottan nagyon kedvelő Orbán Viktor miniszterelnöknek négy civil szervezet. A Civilzugló Egyesület, a Budapesti Városvédők Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, valamint a Védegylet nyílt levélben kéri fel a kormányfőt, fogadja örökbe a „Panchito Arénát".

A Városligetbe tervezett öt új múzeumépület egyike ugyanis éppen a focipályák helyére kerülne. Csakhogy ezek a pályák évtizedek óta maximális kihasználtsággal működnek, ide járnak a környékbeli kiskamaszok és több iskola tanulói is. Ezt a „Ligetakadémiát" az aláírók szerint nem csak a zuglóiak, de a grundokkal, focipályákkal egyáltalán nem rendelkező VI.-VII. kerületiek is használják. A főváros minden részéről jönnek a baráti társaságok, csapatok, munka után a családapák, az öregfiúk.

– Ön számtalanszor kinyilvánította a sport, a foci iránti elkötelezettségét. Amint Ön is tudja, a fővárosban közel száz sportpálya szűnt meg az elmúlt huszonöt évben a meggondolatlan privatizációval. Ez gyengítette a versenysport színvonalát és az utánpótlás felfedezését. Legfőképp pedig elzárta a tömeg- és szabadidősport lehetőségét a város lakói elől. Kérjük segítsen, hogy megmaradjanak a régi, közkedvelt sportpályák a Városligetben. Ne szabdalják szét hatalmas épületek a Városliget parkját. A környéken élőknek nincs más pihenésre, egészséges mozgásra alkalmas parkja. A VI. és a VII. kerületben lakosonként kevesebb mint egy négyzetméter nyilvános zöldterület van – olvasható a civilek Orbán Viktornak írt nyílt levelében.

A Városliget beépítése ellen tiltakozók szombaton 16 órára örökbefogadási akciót hirdetnek, ahol a focipálya mellett mindenkit arra kérnek, fogadjon örökbe egy városligeti fát.

Mint arról már többször beszámoltunk az Országgyűlés tavaly decemberben fogadta el a Városliget-törvényt, amely szabad utat biztosított az új múzeumi negyed megépítésnek. A projektiroda a tavalyi ötletpályázat után idén tavasszal nemzetközi építészeti pályázatot írt ki. A kabinet a választási győzelem után kibővítette a programot a Műszaki és Közlekedési Múzeum eredeti állapotban való helyreállításával. Az átadás határidejéül 2018-at jelölték meg. A projekt ellen több szakmai és civil szervezet tiltakozott már.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.