„Orbán továbbra sem hallja az egészségügyben dolgozók hangját”

Az MSZP szerint a magyar kórházak a csőd szélére jutottak, az adósságállományuk csak a fővárosban eléri a 17 milliárd forintot, amelyből nyolcmilliárd már lejárt tartozás.
Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy míg 2010-ben a főváros 12 saját kórházából csak háromnak volt adóssága – kétmilliárd forint összértékben –, most minden fővárosi kórház adósságot görget.

A politikus azt kérdezte, ki lopja el a kórházak pénzét, hová tűnt az a soha nem látott mennyiségű pénz, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszél. A képviselő azt mondta, vagy a miniszterelnök hazudik, vagy menet közben tűnt el a pénz. Orbán Viktor mondja meg – szólított fel –, hogy ha a kórházakban 21. századi színvonalú az ellátás, akkor miért „rohadnak” Budapest kórházai, miért a betegnek kell vinni a vécépapírt, az élelmiszert vagy akár az elemeket, és miért távozik közel ezer orvos évente az országból.

Horváth Csaba úgy fogalmazott, a kormányfő alkalmi süket, mert még továbbra sem hallja az egészségügyben dolgozók hangját. Eközben „az elmúlt ötven évben nem halt meg annyi beteg a kórházakban, mint most fertőzésekben” – jelentette ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.