Orbán Rogánról: Tóni a jó aktor

„A frakcióvezető úr tudja a legjobban elmagyarázni a kormánypolitikát" – információink szerint ezzel kampányolt a Fidesz-képviselőcsoport zárt ülésén ma Orbán Viktor azért, hogy Rogán Antal maradjon a frakcióvezető. A miniszterelnök a 2018-as győzelmi esélyeket illetően „óvatosan optimista" volt – mondták a Népszabadságnak.

Egyhangúlag választotta újra Rogán Antalt frakcióvezetőnek a Fidesz képviselőcsoportja - derült ki a párt közleményéből. A frakcióülésen a képviselőcsoport többi tisztségviselőjét is megerősítették pozíciójában.

„Tóni a jó aktor. A frakcióvezető úr tudja a legjobban elmagyarázni a kormánypolitikát" - információink szerint ezzel kampányolt a Fidesz képviselőcsoport ülésén a parlament Felsőházi termében ma Orbán Viktor azért, hogy Rogán Antal maradjon a frakcióvezető.

A frakcióvezető-választás előtt a miniszterelnök azt mondta, annak ellenére, hogy Rogán Antal lehetséges minisztersége - azaz, hogy bekerüljön a kormányba - már felvetődött, de jónak látná, ha a frakcióvezetői poszton maradna. A miniszterelnök a jelenlévők elmondása szerint ezt azzal indokolta, hogy noha a közigazgatási, államigazgatási kar rendben van, a kormányzás iránya jó, a szakmai teljesítmény is megfelelő, és minden esély megvan arra, hogy 2018-ban egy jobb ország legyen Magyarország, mint amilyen 2010 előtt, vagy 2014-ben volt, ez most nem látszik a népszerűségen, „mert a kormánypolitika nincs jól elmagyarázva".

A munkatársunkhoz kiszivárgott hírek szerint a miniszterelnök egy korábbi elnökségi ülésen maga javasolta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget irányító miniszter (és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár) magyarázza el hetente egy "akármilyen" hosszú sajtótájékoztatón, hogy mit miért tesz a kormány. Ma a zárt frakcióülésen sem a kormánykommunikációs gépezetet, sem Habony Árpádot nem hibáztatta Orbán Viktor (Habony Árpádot állítólag nem is említette), viszont azt a 2010 előtti időszakot hozta fel példának, amikor még Gyürk András mostani európai parlamenti képviselő politizálás-központúan koordinálta a fideszes szakmai programok ismertetését.

Mindazonáltal a 2018-as választásokat illetően Orbán Viktor "óvatosan optimistának" mutatkozott a frakcióülésen; az optimizmusra szerinte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által irányított tárca teljesítménye is - de mindenekelőtt a makroszámok, a gazdasági mutatók - adnak okot. A miniszterelnök arról biztosította a fideszes képviselőket zárt körben, hogy ha fenntartható lesz a legalább 2,5 százalékos gazdasági növekedés, akkor "egymás után, szépen sorban", minden területre tudnak jelentős forrásokat irányítani, és a választók is érzékelni fogják ezt. Orbán Viktor "nyugalmat" és türelmet javasolt a kormányoldalon, érzékeltetve: a pénzosztás meg fogja majd állítani a népszerűségvesztést, a választások pedig csak három év múlva lesznek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.