„Magyarországot egy bukott miniszterelnök vezeti!”

Néhány száz ember részvételével zajlott le vasárnap délután a korábban a Nemzeti Választási Bizottság által betiltott, de a Párbeszéd Magyarországért által mégis megtartott tüntetés.
A demonstrációt az erőszakmentesség jegyében hívták össze, a felszólalók erre a témára húztak fel beszédeiket, de a PM-es politikusok már a népszavazás érvénytelenségét is ünnepelték.

„Kipukkadt a gyűlölet lufija” - örvendezett az utolsó felszólaló, Karácsony Gergely, zuglói polgármester. Szabó Tímea, országgyűlési képviselő és PM-társelnök, valamint Barabás Richárd elnökségi tag is arról beszélt, a gyűlöletkampány elbukott, ezért egy szeretetre, szolidaritásra és békés együttélésre alapozott országot kell elkezdeni építeni.

Karácsony Gergely beszél
Balogh Zoltán / MTI

„Minden nap el fogjuk mondani, hogy Magyarországot egy bukott miniszterelnök vezeti! ” – jelentette be Barabás Richárd a színpadról, aki nem finomkodott és Orbán Viktort a „hazugságok királyának”, illetve a „gyűlöletkeltés nagymesterének” is nevezte.

Szabó Tímea egy lépéssel továbbment: „A 11 milliárdból levezényelt gyűlöletkampány megbukott, de kik távolítják el a hatalmasokat?” – tette fel Szabó a jogos kérdést. Ezért a PM-társelnök azt mondta, október 24-ére, a forradalom másnapjára összehív egy találkozót, ahol az előválasztás és a jelöltállítás kérdéseiről akar tárgyalni más ellenzéki pártokkal. Ugyanis szerinte mielőbb előrehozott választásra lenne szükség, ott pedig csak úgy lehet nyerni, ha minden körzetben „egy demokratikus ellenzéki jelölt” áll fel a Fidesszel és a Jobbikkal szemben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.