Orbán-Simicska "trónfosztásáról" beszélt volna Bajnai

Meg kell fosztani trónjától az Orbán-Simicska-házat - erről szónokolt volna ma Bajnai Gordon, ha az időjárás nem szól közbe. Helyette arra kérte a kormányt: minél előbb legyen úrrá a havazás okozta káoszon.

A mielőbbi kormányváltás szükségességéről szólt volna Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője március 15. alkalmából tartott rendezvényükön abban az esetben, ha azt az országban kialakult ítéletidő miatt nem kellett volna lemondani.

Juhász Péter, Jávor Benedek, Bajnai Gordon, Kónya Péter és Szigetvári Viktor a Petőfi-szobornál

Ezt a volt kormányfő újságíróknak mondta azt követően, hogy szövetséges politikustársaival virágokat helyezett el a tervezett demonstráció helyszínén, a budapesti Március 15. téren álló Petőfi-szobor talapzatán. Bajnai Gordon úgy fogalmazott, 165 évvel 1848 után újra a szabadság és az alkotmányosság felszámolása miatt kell aggódni Magyarországon az alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosítása miatt. Mint mondta, ennek megakadályozása érdekében minél gyorsabban meg kell fosztani trónjától az "Orbán-Simicska-házat".

A politikus szerint Magyarországon jelenleg egy olyan rezsim uralkodik, amely alattvalóknak és nem polgároknak tekinti a lakosságot. Úgy vélte, a legutóbbi alkotmánymódosítás is ezt támasztja alá, hiszen azáltal a kormánytöbbség a jogállamiság felszámolása mellett bűnösként tekint a hajléktalanokra, vasfüggöny mögé zárja a diákokat és beleavatkozik a családok életébe. Ez a rezsim akadálya a kiegyezésnek, annak, hogy magyar a magyarnak barátja legyen, így hát minél hamarabb le kell győzni, el kell űzni a kormányt! - hangsúlyozta az ellenzéki pátszövetség vezetője.

Majd Bajnai Gordon arra kérte a kormányt, hogy minél előbb legyen úrrá a havazás és az erős hóátfúvások okozta közúti káoszon. A volt kormányfő azt mondta, a jelenlegi helyzetben a még utakon rekedtek kimentése a legfontosabb feladat, ezért azt várják a kormánytól és a katasztrófavédelemtől, hogy minél hamarabb nyújtson segítséget számukra.

Bajnai Gordon kérdésre válaszolva hangsúlyozta, úgy gondolja, egyelőre ezzel kell foglalkozni, a hibázókat pedig csak a kialakult káosz felszámolása után kell elkezdeni keresni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.