Orbán politikai főtanácsadója lesz Giró-Szász

Új poszton tér vissza a kormányzati munkához a korábbi államtitkár és volt kormányszóvivő. Orbán Viktor miniszterelnök belpolitikai főtanácsadónak kérte fel Giró-Szász Andrást, amit a Századvég egykori elemzője elfogadott – értesült több forrásból is a Népszabadság.
Giró-Szász az őszi kormányzati átalakítás során állt fel kommunikációs államtitkári székéből. Októberben alakították ki önálló tárcaként a Miniszterelnöki Kabinetirodát, melynek élére a Fidesz korábbi parlamenti frakcióvezetője, Rogán Antal került. Ez részben a Lázár János vezette Miniszterelnökség átalakításával járt, így a kommunikációs ügyek is átkerültek Rogánhoz. Az államtitkár annak ellenére távozott, hogy az átalakítás során Lázár marasztalta, az új miniszter pedig jelezte, ő is igényt tartana a munkájára a tárcájánál.

A Népszabadság távozásakor azt írta, Giró-Szász András számára elfogadhatatlan volt az új felállás. Ráadásul a miniszterével közösen tartott Kormányinfón – ahol Lázár „propagandaminisztériumnak” nevezte Rogán tárcáját – visszaszólt a kormányzati kommunikációt korábban bíráló fideszes politikusnak, Gulyás Gergelynek. „Tapasztalatlanság és a tudáshiány együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség hiányával párosul” – mondta október elején Giró-Szász.

A volt államtitkár egyszer már kiszállt a kormányzati munkából. A második Orbán-kabinet szóvivője a tavalyi választások után vissza kívánt térni a magánszférába, a poszton Kurucz Éva, a Hír Tv korábbi műsorvezetője váltotta. Végül – akkor is a miniszterelnök hívására – 2014 novemberétől a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára lett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.