Orbán nem kér bocsánatot

„Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa” – nyilatkozta Orbán Viktor a parlamenti folyosón a Népszabadság kérdésére, hogy bocsánatot kér-e a közoktatás állapotáért, ahogyan azt Pukli István kérte tőle.

A miniszterelnök tehát nem kér bocsánatot. „Olyan viccesen hangzott az egész” – mondta munkatársunk kérdésére. Arra, hogy de akkor sztrájk lesz, és az komoly dolog, Orbán Viktor mindössze annyit mondott, „én jövök dolgozni”, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve polgári engedetlenségi mozgalomhoz.  

Pukli István a Tanítanék mozgalom nevében intézett ultimátumot március 15-én a Kossuth térről a miniszterelnökhöz és Áder János köztársasági elnökhöz. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lapunknak nem sokkal a bejelentése után többek között azt mondta: „az erő már a Tanítanék mozgalom mögött, azaz mögöttünk van”. Magáról a sztrájkról Pukli István azt prognosztizálta, hogy minden bizonnyal meglesz, nem valószínű ugyanis, hogy Áder János vagy Orbán Viktor bocsánatot kérnének.

Ami a március 30-ára való felhívását illeti, az igazgató azt mondta, általános sztrájkra gondolnak. „Álljon le az élet az országban, a villamosvezetők, mozdonyvezetők, orvosok, az egészségügyben és minden más ágazatban dolgozók sztrájkoljanak abban az egy órában”. A március 30-ai sztrájkot sztrájksorozat követheti, és „ezek már nem csak egyórásak lesznek” – mondta Pukli István.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.