Orbán: Vida perel, vagy repül!

Orbán zavaros jogi magyarázattal állt elő a kitiltási ügy "megoldására". Arra szólította fel André Goodfriendet, hogy "legyen férfi", ne bújjon a mentessége mögé, a NAV elnökéről pedig azt mondta: ha bűnösnek találják, akkor bezárják.

- Ha Vida Ildikó nem indít haladéktalanul pert az Egyesült Államok ügyvivőjével szemben, akkor le fogom váltani. Ha pedig megindul a per, és Vida bűnösnek bizonyul, akkor bezárják, azonban ha hamis a vád, annak is következménye lesz - hangoztatta Orbán Viktor a parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában.

A miniszterelnököt az MSZP-s Bárándy Gergely faggatta arról: "Ki hazudik a kitiltási ügyben?". Orbán válaszában azzal érvelt: ha az amerikai ügyvivő megvádolt egy köztisztviselőt bűncselekménnyel, akkor "legyen férfi", ne bújjon a diplomáciai mentessége mögé.

Arra, hogy "ki meri-e jelenteni azt, hogy a magyar kormánynak és hatóságoknak nincs tudomása arról, hogy milyen ügyek miatt tiltották ki a NAV-elnököt az USA-ból, mi volt ez a korrupciós cselekmény?" Orbán Viktor úgy reagált: "Úgy érzem, hogy ez az ügy végre jó irányba halad, itt a lehetőség, hogy a bizonyíték nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog világába helyezzük át."

A kormánypárti képviselők megtapsolták a miniszterelnök válaszát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.