galéria megtekintése

Orbán: Köszönöm, hogy imádott

20 komment

NOL

Rajongók és trollok lepték el az 52. születésnapját ünneplő Orbán Viktor üzenőfalát a Facebookon.

„Isten Áldja Miniszterelnök Úr! Köszönjük amit Magyarországért tett. Minden nap áldom az Istent, hogy megszületett” – és ez még csak nem is a legszervilisebb az Orbán Viktor Facebook-oldalára küldött születésnapi köszöntések sorában.

Forrás: Facebook

A miniszterelnök még vasárnap posztolt a közösségi oldalra: „Köszönöm az 52. születésnapom alkalmából küldött jókívánságokat, biztató szavakat, bátorításokat és az értem elmondott imákat”. A bejegyzést egy nap alatt több mint kétezren kommentálták, többségében lelkes rajongók árasztották el jókívánságaikkal az üzenőfalat.

 
Az ügy előzményei

A Koreai Munkapárt Központi Bizottságának távirata Rákosi Mátyás elvtársnak, a Magyar Dolgozók Pártja főtitkárának

A Koreai Munkapárt Központi Bizottsága forró baráti üdvözletét küldi Önnek 60. születésnapja alkalmából. Ön egész felbecsülhetetlen, nagyszerű munkásságát a proletariátus ügyének, a szocializmus felépítésének szentelte. Az az önzetlen, testvéri segítség, amelyet Ön, tisztelt főtitkár elvtárs, és az egész magyar nép a harcoló koreai népnek nyújtott, döntő győzelemre lelkesít bennünket a haladó emberiség közös ellensége, az amerikai–angol imperializmus ellen vívott harcban. A Koreai Munkapárt Központi Bizottsága a legnagyobb sikereket kívánja a magyar népnek s vezető erejének, a Magyar Dolgozók Pártjának a szocializmus felépítéséért és a világ békéjének megvédéséért vívott harcához, amelyet a nagy Sztálin vezette nemzetközi béketábor soraiban folytat. Önnek, tisztelt főtitkár elvtárs, még hosszú évekig tartó jó egészséget kívánunk:

A KOREAI MUNKAPÁRT KÖZPONTI BIZOTTSÁGA, PHENJAN

(Forrás: János posztja Orbán Viktor üzenőfalán).

A vallási mámorban úszó rajongók áhítatos üzeneteit nem részleteznénk (van belőlük vagy ezerötszáz), legyen elég annyi, hogy a hozzászólásokban az isten szó 932, az éltesse 669, a boldog 601, az egészség pedig 290 alkalommal fordul elő. Ennél ritkábban használták az áldás (140) és a család (78) szavakat, a szeretetet és a kedvest alig 50-szer írták le, ami a 335 ezer rajongóhoz képest méltatlanul kevés.

Ha mégis ki lehet emelni egyet a változatos kívánságok sorából, az Imre és családja üzenete Zentáról: 

„Tisztelt Miniszterelnök Úr... Isten éltesse születésnapja alkalmából. Jó Isten Áldását kérem Önre, hogy még nagyon sok boldog szülinapot tudjon jó egészségben, szeretetben, boldogságban megünnepelni szerettei körében. Egyben kellemes vasárnapot, minden jót kívánva Tisztelettel köszönti Önt és Kedves Családját H(...) Imre és családja Zentáról.”

Imre és családja tiszteletköre után Terézia költői sorai mellett is vétek lenne szó nélkül elmenni, még az sem von le az értékéből, hogy az idézetet a netről schmittelte:

"Olyan legyen életed, mint friss virág, boldogság kísérjen egy életen át. Légy az, ami szeretnél lenni, ne feledd, mi mindig fogunk szeretni! Boldog születésnapot!"

A rajongók tirádái között üdítő színfoltként bukkannak fel a trollok – ilyen alkalmakkor gyakorlatilag kötelező – beszólásai. Az egy dolog, hogy „isten éltesse kenyéren és vízen” (vagy börtönben), de sokan kifejezetten rövid életet kívánnak a kormányfőnek, a „bárcsak meg se született volna” típusú beszólások még az enyhébbek közé tartoznak.

Sok „rajongó” azt kívánta, éljen meg a miniszterelnök havi 47 ezer forintból, mások azt kérték számon, hogy a saját szülinapjukon vajon felköszöntené-e őket Orbán Viktor. „Éltesse úgy, ahogy a népet élteti!” – kívánta Klári. József pedig azon ámuldozik, mennyi trafikos jár Orbán oldalára. Szilvia is hálálkodik a miniszterelnöknek, különösen a családi vállalkozásuk tönkretételéért, és hasonló jókat kíván Orbánnak.


„Boldogságot kívánok. Innen, a Budapest Dėl-Pesti kórház sürgőssėgiről. Itt hál istennek pont erre van időm, ha már az egészségügy ennyire modern és pörgős. Köszönjük”. Mások csak egy körre hívatnák meg magukat Orbánnal: „Nahh Vikikém, az van, hogy a haverokkal a belvárosban vagyunk délután, jó lenne, ha letolnád a pofádat és fizetnél egy kört, mert rend a lelke mindennek!” – írta Ákos.

A legnépszerűbb – több mint 1600 olvasó által kedvelt – trollkodás András leleménye:

„Vennék Neked valamit Szülinapodra, csak be van zárva a bolt :/”.

(Az idézett hozzászólásokban szereplő helyesírási hibákat javítottuk – a Szerk.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.