Orbán úgy megörült a gumigyárnak, hogy hozzávágott egy kókuszt

Csak úgy spriccelt a kókusztej az indiai gumigyár alapkőletételén. Főleg a miniszterelnök öltönyére.

Orbán Viktor sokoldalúságának újabb ékes bizonyítékaként, indiai istenségeknek áldozott Gyöngyöshalászon. Az indiai Apollo új gumigyárának alapkőletételén Onkar S. Kanwar Apollo-vezérrel közösen mutattak be rituális ceremóniát. A világ egyik legnagyobb gumigyárának elnöke rutinosabbnak bizonyult: ő ugyanis nem a pusztításra ment, hanem a feltörésre, és nem is kókuszozta össze annyira az öltönyét, mint a magyar kormányfő.

A páratlan eseményt megörökítő videót eredetileg Orbán Viktor Facebook-csatornájára töltötték fel, de a YouTube-ra is hamar felkerült: 

A rituálénak egyébként alapvetően nem a kókusz megsemmisítése a célja: hindu szokások szerint épületek felavatásakor – de akár egy új autó vásárlása esetén is – a kókuszt egy kövön megrepesztik, a kókuszlét a kőre, vagy más, avatandó tárgyra csorgatják, a húsát pedig feldarabolják és felszolgálják.

Indiában ugyanakkor számos válfaja ismert a kókusztörő ceremóniának. A dél-indiai Tamil Naduban például emberek fején loccsantják szét a kókuszokat, ami gyakran komoly sérüléseket okoz a delikvenseknek. ilyen szempontból Orbán Viktor még aránylag jól is járt.

Kerala államban pedig 12 ezer kókusz szétzúzásával áldoznak Vettakkorumakan istenségnek.

A rituálé másik változatában Maruti istenségnek hódolnak, ez esetben a kókuszt a fekete mágia ellenszereként használják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.