Orbán két mondatban válaszolt Tarsolynak

Tarsoly Csaba Quaestor-vezérnek "dodonai kétmondatos" választ küldött a miniszterelnök. Az azonban titok, mi volt az üzenet.

Válaszolt a miniszterelnök Tarsoly Csaba Quaestor-vezér március 9-ei levelére – ismerte el a Népszabadság kérdésére Rogán Antal. A Fidesz-frakcióvezető szerint "dodonai kétmondatos" választ írt Orbán Viktor. Hogy mit, azt Rogán Antal nem mondta el.

Már megírtuk: Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa a brókercég problémáiról március 9-én tájékoztatta levélben a miniszterelnököt, akkor, amikor azokat a jegybank felé is jelezte – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Szabad szemmel című, vasárnap este sugárzott műsorában.

Giró-Szász András a műsorban át is adta Tarsoly Csaba Orbán Viktorhoz címzett levelét, ám annak részletes ismertetéséhez – szavai szerint felhatalmazás hiányában – nem járult hozzá. A kormányfő tizennégy nappal korábban, a február 25-ei kormányülésen rendelte el azt, hogy a minisztériumok nem tarthatják forrásaikat brókerházaknál.

Giró-Szász András beszámolt arról is: Tarsoly Csaba a kétoldalas levél első oldalán beszámolt a brókercég helyzetéről a kormányfőnek, míg a második oldalán megoldást javasol. Az államtitkár hangsúlyozta: Tarsoly Csaba ebben a levélben tájékoztatta először Orbán Viktort, Szijjártó Péternek pedig nem írt levelet.

A dokumentumban a Quaestor tulajdonosa jelezte, hogy öncsődöt kíván kezdeményezni, és hozzátette: a társaságnak 300 milliárd forint értékben vannak ingatlanjai, befektetései és folyamatban lévő fejlesztései.

Keleti kényelem

Parlamenti belépője és diplomata-útlevele is volt a letartóztatott Quaestor-vezérnek, a hivatalos okmány kiadását személyesen Szijjártó Péter hagyta jóvá, nem is akármilyen indoklással.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.