Belföld: Orbán helyett Seszták tárgyal Tarlóssal - NOL.hu
 

Orbán helyett Seszták tárgyal Tarlóssal

A Népszabadság információi szerint Orbán Viktor várhatóan Seszták Miklós fejlesztési miniszterre bízza az egyre kínosabbá váló BKV-finanszírozási vita rendezését, a miniszterelnök helyett Seszták fog tárgyalni Tarlós István főpolgármesterrel.

A helyzet értelmezésében valószínűleg Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ 2014 végén menesztett vezérigazgatója is segíti majd. Seszták tavaly nevezte ki miniszteri biztossá Vitézyt, akinek fél évet adott a közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán-társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására.

A tervezet el is készült, de a migránshelyzet miatt a kormányzati érdeklődés peremére szorult. A városvezetés várhatóan elfogadja tárgyalópartnerül Sesztákot, de további forrásokat várnak a fővárosi közösségi közlekedés működtetéséhez. Továbbra is bizonytalan Orbán Viktor következő találkozója Tarlós Istvánnal, ahol szintén a BKV-finanszírozás, illetve az agglomerációs járatok üzemeltetése kerülne terítékre. A miniszterelnöki sajtóiroda szerint nem találkoznak a felek, de a városvezetés ennek ellenére bizakodik az egyeztetés létrejöttében.

Top cikkek
Magyarország

Néhány kilométerre vannak a magyar határtól a Belgrádból menetelő menekültek

Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy a menetben mintegy 130-an vannak, hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól.
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér