Orbán helyett Seszták tárgyal Tarlóssal

A Népszabadság információi szerint Orbán Viktor várhatóan Seszták Miklós fejlesztési miniszterre bízza az egyre kínosabbá váló BKV-finanszírozási vita rendezését, a miniszterelnök helyett Seszták fog tárgyalni Tarlós István főpolgármesterrel.

A helyzet értelmezésében valószínűleg Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ 2014 végén menesztett vezérigazgatója is segíti majd. Seszták tavaly nevezte ki miniszteri biztossá Vitézyt, akinek fél évet adott a közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán-társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására.

A tervezet el is készült, de a migránshelyzet miatt a kormányzati érdeklődés peremére szorult. A városvezetés várhatóan elfogadja tárgyalópartnerül Sesztákot, de további forrásokat várnak a fővárosi közösségi közlekedés működtetéséhez. Továbbra is bizonytalan Orbán Viktor következő találkozója Tarlós Istvánnal, ahol szintén a BKV-finanszírozás, illetve az agglomerációs járatok üzemeltetése kerülne terítékre. A miniszterelnöki sajtóiroda szerint nem találkoznak a felek, de a városvezetés ennek ellenére bizakodik az egyeztetés létrejöttében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.